Svake nedjelje na požeškom auto-sajmu može se kupiti niz korisnih stvari počevši od vozila,polovnih dijelova i uređaja pa do voća, povrća……

Autor: Jelenko Topić

Duga je tradicija održavanja auto- sajma u Požegi i to na lokaciji parkirališta Stanice za tehnički pregled „Herz“ na završetku ulici Vilima Justa na sjeveru grada(desni odvojak ulice Pavla Radića). Svake nedjelje tu se postavi pedesetak različitih štandova za ponudom raznih rabljenih predmeta, uređaja i dijelova pa do antikviteta i starih knjiga….

Počelo je kao sajam automobila gdje se prodaju i kupuju rabljena vozila, no to su ubrzo proširilo te je postalo svojevrstan i jedinstven požeški buvljak kojega nedjeljom pohode brojni posjetitelji jer na obližnjem parkirališnom prostoru uvijek ima mjesta za parkiranje automobila. Istina mnogi vozači parkiraju u Justovoj ulici tj. na prilazu sajmu pa često dobiju novčane kazne policije zbog nepropisnog parkiranja.

Gledajući čega sve tu ima teško je to nabrojati: automobili, bicikli, rabljena odjeća i obuća, različiti dijelovi za vozila, vijčana roba, poljoprivredni i priključni strojevi, kućanski uređaje, zatim sitna metalna rabljena roba, različite potrepštine za domaćinstvo, ponekad bude i suhomesnatih domaćih proizvoda kao što su slanina, kulenove seke, kobasice i slično, nadalje kokošja jaja, pilići, kunići, med, voće, povrće, voćne sadnica, rasad i raznih drugih stvari koje vam mogu zatrebati.

Tako svaki posjetitelj može naći nešto za sebe, uglavnom po prihvatljivoj cijeni, a tu se naravno možete sa prodavateljem cjenkati i nuditi niži iznos od onoga koji on traži.

Ulaz se ne naplaćuje, a tu je i kafić „Vrban tours“sa otvorenom i zatvorenom terasom tako da se posjetitelji mogu osvježiti.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256010]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: