Suvenire može izrađivati osoba sa smanjenim radnim sposobnostima

Autor: Jelenko Topić

POLJANSKA – U sklopu priredbe  Rock kamp  “Upoznajmo zavičaj preko rock and rolla” u Poljanskoj po prvi puta održan je pokraj društvenog doma Okrugli stol na temu zapošljavanja osoba s posebnim potrebama kojega je na poticaj  Požežanina Anđlka Ledića organizirala Turistička zajednica općine Velika.

-Tu postoji radionica za izradu grnčarije tj. suvenira i posuda koju sam voljan ustupiti godinu dana kako bi se organizirala izrada tih predmeta, u Poljanskoj obitelj Stambulić ima sina Antuna koji je osoba s posebnim potrebama, a završio je školu za pomoćnog cvjećara – kazao je Ledić. Dodao je da u ostvarenju ove zamisli očekuje uključivanje i potporu svih institucija.

-Lokalna samouprava, turističke zajednice, Park prirode Papuk i drugi koriste dosta suvenira, a zajedničkim nastupom moramo iskoristiti ove mogućnosti pri čemu će općina Velika  izaći u susret davanjem na korištenje objekta nekadašnje područne škole, kao i potporom- naglasio je velički načelnik Vlado Boban.

Predstavnik Zavoda za zapošljavanje Požega Mario Kracl je rekao da su zakonom propisana prava ovakvih osoba, a potporom za samozapošljavanje moguće je pokrenuti ovu djelatnost.

Požeški poduzetnik Thomas Hainz Pandžić je dodao da se sve strukture uključe i pronađu najbolje rješenje u kojemu se ova obitelj može naći, a ključan je plasman ovih predmeta.

-Imali smo projekte sa Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama „MI“ iz Požege kroz koje su djeca angažirana na izradi desetak suvenira, ova proizvodnja se radi plasmana može povezati sa njima, a Požega uskoro dobiva Centar za posjetitelje u kojemu će se plasirati suveniri ovog kraja – kazao je Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije grada Požege.

Općina Velika uskoro će organizirati zajednički sastanak svih subjekata kako bi se ova inicijativa provela u život.

DSC_1553

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: