Sufinanciranje projekta za energetsku učinkovitost i stanovnicima grada Kutjeva

KUTJEVO – Grad Kutjevo prošle je godine raspisalo natječaj za energetsku učinkovitost stambenih objekata na koji se prijavilo 21 kućanstvo. Nakon provedenoga postupka jedan prijavitelj nije ispunio tražene uvjete iz natječaja a dva kućanstva su u međuvremenu odustala. Tako je danas gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir sa 18 vlasnika stamenih objekata potpisao ugovore o sufinanciranju koji su ušli u predviđeni projekt.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Projekt “Povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima grada Kutjeva je započeo u rujnu 2014. godine. Zbog ograničenja sredstava u iznosu do 588 tisuća kuna, koliko smo dobili od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost morali smo odbiti nekoliko zahtjeva. Oni koji su danas pozvani na potpisivanje ugovora dobit će vrijednosne kupone za izvođače radova koje odaberu u kojima je naznačen maksimalni iznos sufinanciranja od strane Fonda i grada Kutjeva – rekao je u uvodu, prije početka potpisivanja ugovora, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Potpisnici ugovora, odnosno korisnici sredstava,  dužni su obavijestiti grad Kutjevo o onom izvođaču radova kojeg su odabrali kao i o datumu početka radova. Kada se radovi dovrše, što je u obvezi do 31.kolovoza ove godine treba dostaviti zahtjev za isplatu sredstava koja se kao sufinancirana sredstava isplaćuju izvođaču.

-Radujem se što smo uspjeli omogućiti ovakav poticaj za obnovu kuća što će biti od pomoći i za gospodarstvenike Kutjeva građevinskog sektora kojima su u ovim vremenima sigurni i naplativi poslovi neophodni – zaključio je gradonačelnik Budimir.

Vrijednost sufinanciranja po kućanstvu je u maksimalnom iznosu do 45 tisuća kuna za što Fond isplaćuje 60%, grad Kutjevo sudjeluje sa troškom u iznosu sa 5% a sam investitor treba pokriti preostalih 35% vrijednosti investicije. Ovakav način sufinanciranja od velike je pomoći zaa tamošnje stanovnike kojima će se nakon obnove smanjiti režijski troškovi što ovakav tip projekta i ima za cilj.

0 Comment

Send a Comment