Za sufinanciranje projekata 710 tisuća kuna gradovima i općinama u Požeštini

Autor: D.K.

POŽEGA – Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je gradovima i općinama u Požeštini 710 tisuća kuna namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu.

Na javni poziv Ministarstva za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama koji je objavljen 27. siječnja 2017. godine pristiglo je 779 zahtjeva gradova i općina, među kojima su se našle i prijave gradova Požege, Kutjeva i Pleternice te općina Čaglina, Jakšića i Kaptola.

Za unaprjeđenje komunalnog standarda općini Čaglin je odobreno 120 tisuća kuna za radove na održavanju društvenog doma Milanlug dok je općini Jakšić odobreno za 120 tisuća kuna za izgradnju kanalizacije naselja Svetinja.

Općina Kaptol aplicirala je sa projektom Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci za što je odobreno 110 tisuća kuna, a za održavanje objekta – dom u Cigleniku gradu Kutjevu je odobreno 100 tisuća kuna.

Kao i na gotovo svim projektima Pleternica dobiva najviše sredstava, za pretpostaviti već poznatom metodom. Tako je odobreno za održavanje javnih površina i javne rasvjete – Zelene zone grada 160 tisuća kuna, a gradu Požegi za izgradnju ulice Borisa Hanžekovića u Požegi 100 tisuća kuna.

Koliko gradovi i općine mogu biti zadovoljni raspodjelom dobivenih sredstava teško reći iz razloga jer su svi oni tražili daleko veća sredstva od dobivenih što su potkrijepili kao stvarnu potrebu svom potrebitom dokumenatcijom.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek