Stručna predavanja za pčelare: „Prilika je to da pčelari saznaju nešto novo, potraže odgovore na goruća pitanja i što je najvažnije, razmijene iskustva“

Pčelarska udruga „Zlatna dolina Požega“ organizira stručna predavanja za sve zainteresirane pčelare  povodom 10. županijskog ocjenjivanja meda.

U suradnji sa Veleučilištem u Požegi i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Požega, a u sklopu projekta „LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju“ održat će se dva predavanja:

  • Predavanje g. Željka Vrbosa, predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza: Stanje u hrvatskom pčelarstvu
  • Predavanje doc.dr. sc. Dražena Lušića: Senzorska analiza meda

Ujedno će biti dodijeljena uvjerenja polaznicima programa osposobljavanja za poslove pčelara/ke.

Iz Udruge stoga pozivaju sve zainteresirane pčelare da se odazovu stručnim predavanjima koja će biti održana u prostoru Veleučilišta u Požegi ,Vukovarska ulica 17, 17. listopada 2019. (četvrtak) s početkom u 17:00h.

– Posjećenost je do sada bila velika te i sada očekujemo dobar odaziv pčelara i zainteresiranih građana. Ovakva su predavanja prilika da pčelari saznaju nešto novo, potraže odgovore na goruća pitanja u pčelarstvu i što je najvažnije, razmijene iskustva koja im itekako mogu biti od koristi u pčelarstvu – ističe Tomislav Prpić, predsjednik PU „Zlatna dolina“ Požega

0 Comment