„ŠTRAPARIJADA 2018.“ U STRIJEŽEVICI: Klade će vući oko 25 parova konja u tri kategorije

Autor: DK

PRIPREMA SE BOGATA UGOSTITELJASKA PONUDA, A SVIRAT ĆE „AUREA BAND“

STRIJEŽEVICA – Nastavlja se tradicija i ovo malo selo pod Papukom u nedjelju 20. svibnja bit će ponovo poprište zanimljivih natjecanja u vuči klada konjskim zapregama poznato kao „Štraparijada“. Organizatori su Ivan Smojver i Željko Božić, te tamošnje izletište „Jezero“ na čijim terenima će se odvijati natjecanja, a okupit će oko 25 parova konja s područja kontinentalne Hrvatske.

-Natjecat će se u tri kategorije i to laka težine do 1120 kilograma, srednja do 1320 kilograma i teška iznad ove težine – kazao nam je Božić i dodao da će im u organizaciji pomagati pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Trenkovo i Biškupci.

-Od 8 do 10 sati je predviđeno vaganje konja, zatim slijedi defile konja sudionika i svečano otvaranje natjecanja, te u 10.30 sati izvlačenje startnih brojeva, a vuča klada u prve dvije kategorije od 11 do 13 sati, da bi od 14.30 sati bila završne vuče klada sa konjima teške kategorije – ističe Ivan Smojver. Na kraju iza 17 sati se očekuje dodjela nagrada i proglašenje najboljih parova.

Tijekom cijelog dana na otvorenom prostoru izletišta Jezero nastupit će „Aurea band“, a ugostiteljsku ponudu priprema požeški restoran „Marta“ gdje će ponuditi poznate specijalitete za ovakvu prigodu kao što su pečena janjetina i prasetina sa ražnja, kotlovina, ćevapi i slično.

Pokrovitelj „Štraparijade 2018.“ je Požeško-slavonska županija, potporu organizatorima daju Turistička zajednica županije, gradovi Požega i Pleternica, općine Brestovac, i Velika, te sponzori Grbić doo, Herz, Majer doo, Ždrakić doo, Čiko transporti, Pilana Kljajić, Vinarija Krathaker, Šumarstvo Grgić i drugi.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »