Stočarsku izložbu u Alilovcima ipak obasjalo rujansko sunce (foto galerija)

DSC_1095 (Small)ALILOVCI – I ove se godine mogao zamijetiti osjetan manji broj izlagača na već tradicionalnoj Županijskoj stočarskoj izložbi u Alilovcima.

U prvom dijelu izložbe izvršeno je ocjenjivanje stoke i otvaranje izložbe nakon čega je bilo proglašavanje i nagrađivanje izloženih grla.

U kolekciji steonih junica simentalske pasmine pobjedu odnosi „Pliva“, ponosnog vlasnika Ivana Ribičića iz Grabarja. Drugo i treće mjesto pripalo je junicama „Žani“ i „Bubi“ u vlasništvu Josipa Pančića iz Pavlovaca i Andriji Starčeviću iz Jakšića.

Mlade krave prvotelke također simentalske pasmine također su ocjenjene visokim ocjenama stručnog povjerenstva u sastavu prof.dr. Pere Mijića i dr. Zdenka Ivkića. Krava „Mirta“ vlasnika Ivice Ciganovića dobiva zaslužno prvo mjesto dok je drugo pripalo kravi „Mia“ vlasnika Zlatka Bradića iz Ugaraka, a treće kravi „Zorki“ vlasnika Franje Leista iz Buka.

U kolekciji ostalih krava simentalske pasmine prvo mjesto dobiva ponosni vlasnik Zlatko Bradić iz Ugaraka za svoju kravu „Žuna“, drugo mjesto pripalo je kravi „Varina“ vlasnika Ivana Bobeka iz Novoselaca, a treće kravi „Roxsy“ vlasnika Dubravka Hajduka iz Trapara.

Krava šampionka na ovogodišnjoj izložbi je iz simentalske pasmine „Rebela“ vlasnika Vladimira Tadijala iz Tominovca kojoj je pripalo pobjedničko zvono.

Na izložbi su bile i krave iz holstein pasmine. Krava „Fani“ vlasnika Slavka Bartolovića iz Alilovaca odnosi pobjedu a drugo i treće mjesto dobivaju krave, „Helena“ vlasnika Zlatka Bradića iz Ugaraka i „Sanja“ vlasnika Zlatka Ciganovića iz Alilovaca.

Nakon ocjene grla krava manifestacija je nastavljena vožnjom kroz selo svatovskih zaprega nakon koje je ocjenjivanje i proglašenje najljepše zaprege. U programu se nastavlja sa prikazom pastuha, i jahanjem teklića. Pozornost svim posjetiteljima svakako će uzeti revijalna vožnja zaprege koja će također biti nagrađena.

no images were found

0 Comment

Send a Comment