Za štetu od 5.300 osiguranje mi je isplatilo samo 1.400 kuna

Autor: Jelenko Topić

POTOČANI – Mještanin ovog podpapučkog sela u općini Velika Stjepan Zlomislić ogorčen je na osiguravatelja, ali i na pravni sustav naše države jer je višestruko oštećen, ali nemoćan da bilo što riješi.

Olujno nevrijeme sa pijavicom potkraj lipnja protekle godine pričinilo je veliku štetu u njegovom domaćinstvu jer je odnijelo krovište dvorišne zgrade sa nadstrešnicom pokriveno pločama, a površina toga krova bila je oko stotinu četvorih metara.

-Svoju kompletnu imovinu uključujući obiteljsku kuću i pripadajuće pomoćne objekte sam osigurao kod osiguravatelja Wiener osiguranje sa sjedištem u Zagrebu, no njihov procjenitelj je došao i dao procjenu uništenih ploča i letava krovišta na svega 1400 kuna što su mu oni isplatili- kaže nam Zlomislić i dodaje da se žalio na ovakvu odluku no bez ikakvog učinka. On je platio ponovnu izgradnju krovišta i pokrivanje objekata 5300 kuna za što je priložio odgovarajući račun tvrtke koja mu je izvela te radove, no osiguravatelj to nije prihvatio.

Upućen je na Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, ali se predstavnici osiguravatelja na toj raspravi niti jednom nisu pojavili tako da od toga nema ništa.

Preostaje mu jedino privatna tužba, pa razmišlja da sve to preda odvjetničkom uredu jer se smatra obmanutim i kod isplate navedene štete, ali i kod potpisivanja ugovora o osiguranju jer tvrdi da su mu tom prilikom obećavali sve i svašta, a na ovom slučaju je vidljivo da se oni oglušuju kada dođe do šteta.

Uputili smo upit osiguravatelju vezano uz Zlomislićev slučaj pa ćemo vas o njihovom stavu izvijestiti nakon dobivanja odgovora.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: