Štef Jeršek zapjevao na djevojačkoj večeri Ivane kćeri harmonikaša Ive Biljanića, a tu je bio i mladoženja Tomislav /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Nije rijedak slučaj da se u našim krajevima mladencima u svatovima prirede različita iznenađenja i to su najčešće dolazak trubača ili nekog poznatog pjevača.

Slučaj u Novom Selu je malo drugačiji jer je to mladenki Ivani Biljanić, kćerki poznatog harmonikaša Ive Biljanića, najbliža rodbina priredila na njenoj djevojačkoj večeri kojoj je nazočio i mladoženja Tomislav Novak iz Zagreba.

Iznenađenje je to bilo jer za dolazak gosta večeri Stjepana Jeršeka Štefa, jednog od najpopularnijih pjevača slavonskih pjesama, nije znao ni otac Ivo ni majka Mira, kao ni mladoženjina majka Snježana pristigla iz metropole, a ni mladenci!

Dolazak Štefa na djevojačku večer popraćen je burnim pljeskom, a nakon čestitki i pozdravnih riječi redao je svoje hitove Sve poštivam svoje uživam, Ljube se dva goluba, Ej godine, Vozi skela, Ej berdo berdo i druge. Dobro su ga popratili domaći svirači harmonikaš Darko Lovreković, gitarista Toma Čolić i basista Milenko Teodorović Tedo, koji je uz Tomu pjevao prije i poslije Štefa tijekom ovog cjelovečernjeg narodnog veselja uz obilje domaćih specijaliteta.

Veselju nije bilo kraja jer je veselih pjesama bilo napretek, zaigrali su i kolo, a najviše su se radovali mladenci Ivana i Tomislav, roditelji, mladenkin stric Joka Biljanić, strina Rada i mnogi drugi. Okupilo se tu gotovo cijelo mjesto jer su pravi domaćini priredili svega na punoj trpezi za više od 200 uzvanika.

Ovo je uvertira Štefu za dolazak na Zlatne žice Slavonije idućeg tjedna na požeški Trg Svetog Trojstva, a mladencima i rodbini za svatove koji su idućeg petka u svečanoj dvorani Gloria kada će za sve njih zasvirati jedna od najpoznatijih svatovskih sviračkih skupina u Slavoniji Stravianae iz Našice s kojima redovito svira i jedan Požežanin.

Nakon svadbe mladenci će put Zagreba gdje rade i gdje će nastaviti zajednički život. Upućujemo im najljepše želje za skladan brak, dug život i obilje sreće, a nadamo se da će biti i potomaka na veselje budućih djedova i baka.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek