Starodobna vozila plijenila pozornost brojnih građana (FOTO GALERIJA)

Autor: S.P.

POŽEGA – Oldtimer susret “Trophy Zlatnom dolinom”  u organizaciji Oldtimer cluba Trophy Požega okupio je danas na središnjem Trgu sv. Trojstva 40 -tak starodobnih vozila iz  Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Bjelovara, Vinkovaca, Osijeka, Našica, Orašja i durgih gradova Hrvatske. Zaljubljenici u oldtimere družit će se danas putujući cestama Zlatne doline.

-Susreti ove vrste izvrsna su prilika za druženje istomišljenika ali i razmijenu iskustava, kako sačuvati na najbolji način vozila koja sve rjeđe susrećemo na našim cestama a predstavljaju pravo tehničko blago – naglasio je predsjednik Oldtimer cluba Trophy Požega Goran Kuba.

Posebnu pozornost privlačili su stari ljepotani uređeni do posljednjeg detalja s novogradiškom registracijom, prestižni ljubimci Oldtimer kluba Classic 99 iz Nove Gradiške. Riječ je o jednom od najaktivnijih klubova te vrste u Hrvatskoj o čemu svjedoči i podatak kako godišnje “odrade” više od 20 susreta po Hrvatskoj i inostranstvu, a u svom gradu osnovali su čak i mali muzej tehnike.

-Mi smo ljubitelji starih vozila, ljudi koji čuvaju pokretnu tehničku kulturu Republike Hrvatske i ponosni smo na ovu ljubav koja zahtjeva puno odricanja i truda, podrške od strane obitelji i ulaganja. Vozimo se, družimo i promoviramo naše stare ljepotane koje želimo sačuvati i za buduće naraštaje – rekao nam je predsjednik kluba Krešimir Knežević.

Zaljubljenike u oldtimere pozdravio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a nakon izložbe na središnjem požeškom trgu, čili motorizirani starčići provest će se kroz Pleternicu, Kutjevo te Veliku gdje će se dokazati i u vožnji spretnosti, a susret će završiti zajedničkim druženjem i dodjelom priznanja u Zlatnom lugu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: