Stariji izviđači svoja iskustva prenose na mlade

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – U sklopu „Aurea festa“ odred izviđača „Jozo Koutni“ iz Požege organizirao je trodnevni izviđački tabor, uz domaćine sudjeluje i izviđački klub „Žir“ iz Osijeka.

Tabor je počeo podizanjem šatora i paljenjem logorske vatre, zatim su trasom dugom oko osam kilometara obišli Požešku goru. Nakon obilaska Požeške gore u zajedničkom druženju pridružila su im se djeca iz udruge „Mi“. Mali poletarci i pčelice te izviđači i planinke popodnevne sate proveli su u natjecanju i druženju s prijateljima i u tome ih nije omelo ni loše vrijeme .

Navečer su se uz logorsku vatru pod vedrim nebom zabavljali uz pjesmu, priče i izviđačke igre.

-Mi stariji izviđači koji smo kao djeca doživjeli sve ljepote izviđačkog života i sklopili prijateljstva koja traju i danas pokušavamo svoja iskustva i znanje prenijeti na mlađe, poletarce i pčelice, pokušavamo kod djece potaknuti interes za prirodu, ekologiju, povijest, zemljopis – istaknuli su načelnik odreda Dalibor Blažević i voditeljica izviđača Katarina Kalnak.

Najveću potporu za svoj rad požeškim izviđačima pruža Grad Požega, a nešto pomoći uspijevaju dobiti i od sponzora. Najveći problem je što nemaju vlastiti prostor, ali unatoč tome u radu ne posustaju.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: