Stariji izviđači svoja iskustva prenose na mlade

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – U sklopu „Aurea festa“ odred izviđača „Jozo Koutni“ iz Požege organizirao je trodnevni izviđački tabor, uz domaćine sudjeluje i izviđački klub „Žir“ iz Osijeka.

Tabor je počeo podizanjem šatora i paljenjem logorske vatre, zatim su trasom dugom oko osam kilometara obišli Požešku goru. Nakon obilaska Požeške gore u zajedničkom druženju pridružila su im se djeca iz udruge „Mi“. Mali poletarci i pčelice te izviđači i planinke popodnevne sate proveli su u natjecanju i druženju s prijateljima i u tome ih nije omelo ni loše vrijeme .

Navečer su se uz logorsku vatru pod vedrim nebom zabavljali uz pjesmu, priče i izviđačke igre.

-Mi stariji izviđači koji smo kao djeca doživjeli sve ljepote izviđačkog života i sklopili prijateljstva koja traju i danas pokušavamo svoja iskustva i znanje prenijeti na mlađe, poletarce i pčelice, pokušavamo kod djece potaknuti interes za prirodu, ekologiju, povijest, zemljopis – istaknuli su načelnik odreda Dalibor Blažević i voditeljica izviđača Katarina Kalnak.

Najveću potporu za svoj rad požeškim izviđačima pruža Grad Požega, a nešto pomoći uspijevaju dobiti i od sponzora. Najveći problem je što nemaju vlastiti prostor, ali unatoč tome u radu ne posustaju.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot