Stari papir je dragocjena sirovina: Više od pola tone starog papira u nepunih mjesec dana prikupili čaglinski osnovnoškolci

Autor: DK

ČAGLIN – Dok će neki reći da je stari papir smeće s tim se nikako ne bi složili učenici čaglinske osnovne škole i njihovi nastavnici. U prikupljanju starog papira oni ulažu puno truda i ne dozvoljavaju da se stari papir baca jer od njega ima različitih koristi.

-Za papir možemo reći da nije smeće već dragocjena sirovina. Izvrsno se reciklira, ali samo ako se pravilno odvojeno prikuplja. Na žalost, još uvijek čak četvrtina komunalnog otpada je otpadni papir. Za proizvodnju 1 tone papira potrebno je 3,5 m3 drva ili 1,2 tone otpadnog papira koje je tumačenje Belišća d.d. – vodeće tvrtke za prikupljanje i recikliranje starog papira – naglasila je pedagoginja u čaglinskoj osnovnoj školi prof. Ljiljana Đurđević dodajući kako oni već godinama, učenici i djelatnici škole, stari papir ne bacaju, već ekološki djeluju i prikupljaju ga.

U prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljanja starog papira, u nepunih mjesec dana prikupljeno je 540 kg.  

-Učenici su naučili kako jedna tona starog papira može spasiti dvadeset stabala. Također znaju kako odvojenim skupljanjem otpadnog papira čuvamo ne samo naše šume, već štedimo energiju, smanjujemo onečišćenje vode i zraka. Jednom riječju i svojim doprinosom nastoje naš planet učiniti ljepšim i zdravijim mjestom za život. To im je veliki poticaj i na tome im hvala – zaključila je pedagoginja Đurđević.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: