Stanje ne daje razlog za optimizam, poplave prijete !

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Održana je sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje sa koje su pozvani sve službe i građani na ozbiljnost iz razloga jer trenutno stanje ne daje razlog za optimizam iz razloga jer je situacija zbog padalina veoma neizvjesna.

Na sjednici su bili nazočni gotovo svi predstavnici službi koje imaju određena zaduženja za djelovanje u okviru svojih redovitih obnašanja dužnosti. Župan Alojz Tomašević je izvijestio kako je obišao sva kritična područja i uvjerio se u činjenično stanje koje prema trenutnoj situaciji treba biti zabrinjavajuće iz kojeg razloga i poziva na oprez i odgovornost. Apelirao je da sve službe trebaju biti spremne i da ne treba čekati noć i tek onda poduzimati određene mjere koje su se mogli i prije u prevenciji odraditi.

Tijekom protekle noći bilo je najkritičnije u Pakracu i Lipiku. U Lipiku je doslovce cijeli grad bio pod vodom a poplavljene su i šteta je nastala na brojnim obiteljskim kućama, poplava je zahvatila i Bolnicu Lipik.

Učestale poplave razlog su zbog dugotrajne kišne sezone, u stanje pripravnosti su stavljene sve snage. Župan Tomašević je pozvao sve čelnike lokalnih samouprava da potencijale komunalnih poduzeća i sve ostale resurse stave u funkciju zaštite od poplava.

Na sjednici Županijskog stožera svi čelnici, vatrogastva, policije, hitne medicinske pomoći i drugih zdravstvenih ustanova, GSS i svi drugi, obvezali su se na svoj maksimalni angažman kako bi se uz preventivne mjere od poplava angažirali i na aktivno sudjelovanje u eventualnoj potrebi spašavanja i evakuaciji.

Prema dosadašnjem stanju uzvodno Orljavom od Brestovca najugroženija su područja koja su pod stalnom pažnjom svih nadležnih službi.

Već smo o tome i pisali da je cesta od Gornjih Vrhovaca prema Kamenskom Vučjaku veoma upitna zbog sigurnosti prometovanja. Velike količine vode slijevaju se na tek obnovljeni dio ceste koja je bila duže vrijeme zatvorena uslijed padalina i poplava u svibnju mjesecu. Problem je i na državnoj cesti kod Striježevice gdje je na cesti voda donijela kamenje zbog čega se vozači pozivaju na oprez.

U svojim izlaganjima najkonkretniji sa prijedlozima i problematikom je bio pročelnik HGSS-a Dario Švajda koji je zatražio od HEP-a da uputi stanovništvu što učiniti kada voda dođe do instalacija kako bi se izbjegao slučaj strujnog udara koji se dogodio na su sreću bez većih posljedica. Prijedlog je i mišljenje Švajde je bilo u pravcu pitanja kako poslije sa dezinfekcijom prostora koji su bili poplavljeni kako bi se izbjegle neželjene zarazne bolesti.

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot