Srijeda “Dan D” za Ninu Smolčića, SDP traži smjenu, on poručuje: “Jedva čekam glasovanje!”

Autor: D.K.

POŽEGA – Za 8.veljače 2017. godine, u srijedu, sazvana je 28. sjednica Gradskog vijeća grada Požege i to sa samo jednom točkom dnevnog reda: Prijedlog Odluke o razrješenje predsjednika Gradskog vijeća grada Požege.

Naime, zahtjev za razrješenje predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića podnijelo je 16. siječnja 2017. godine osam SDP-ovih vijećnika: Zdravko Ronko, Ivan Čolak, Marica Zovko, Kristina Lešić, Marina Mirković, Marija Užar, Marica Perše i Tamara Puač. Hoće li im prijedlog za razrješenje podržati još najmanje tri vijećnika, koliko je potrebno da bi se njihov zahtjev usvojio, za sada je to nepoznanica.

Potpisnici prijedloga za smjenu Nine Smolčića navode u svom obrazloženju slijedeće; „imenovani je u cilju obmane i manipulacije javnosti svojim istupima na najgrublji i najprljaviji način lažno optuživao, podmetao i plasirao krivotvorine s namjerom sramoćenja, blaćenja i klevetanja drugog, čime je naštetio ugledu ovog predstavničkog tijela“.

SDP-ovi vijećnici su u svom obrazloženju rekli svoje, a za očekivati je da će svoj stav braniti do zadnjeg daha. Što o tom prijedlogu misle drugi vijećnici nismo uspjeli doznati, ali da je sve neizvjesno, to je sigurno.

Možemo pretpostaviti da će nezavisno vijećnik Miro Rašić podržati prijedlog za razrješenje aktualnog predsjednika Gradskog vijeća, a mogli bi se na to odlučiti još i neki, pa čak i oni koji su iz redova vladajuće koalicije.

Tražili smo i komentar od glavnog aktera u cijeloj priči. Nino Smolčić vrlo rado je prokomentirao zahtjev ističući kako je traženu točku dnevnog reda, raspravu o njegovoj smjeni, stavio kao jednu jedninu na dnevni red pred vijećnike.

– Upravo jedna točka jer želim da javnost vidi svu političku gramzljivost pojedinaca koji su spremni dati sve po cijenu političkog opstanka i jer ne želim da se tako važna rasprava “razvodni” u broju drugih tema. Što se tiče objašnjenja prijedloga isti je u maniri partijske optužnice i ista sama nameće presudu što je strašno. S nestrpljenjem čekam rezultat glasovanja jer vjerujem kako je Gradsko vijeće grada Požege zrelo da donese zaključak da se izrečena istina treba nagraditi, a oni koji su uhvaćeni u gramzljivosti za novcem ako već nisu u zatvoru onda da su barem isključeni iz javnog djelovanja. Smatram da je došlo vrijeme i za neposredne izbore za zastupnike u predstavničkim tijelima kako bi se izbjegli politički šibicari koji lešinare na krilima stranačke popularnosti i koji žrtvuju svoju političku stranku u cilju svog opstanka političkog, ali nažalost i privatnog opstanka – rekao je Nino Smolčić.

Neće trebati dugo čekati, srijeda je blizu. Tada će se doznati imamo li ili ne dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća i to samo četiri mjeseca prije novih lokalnih izbora kada će svoj sud dati građani jer njihov je stav u svim političkim igrama ipak najvjerodostojniji.

  

Više iz kategorije