Srednjoškolci nisu dovoljno aktivni u današnjem društvu

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na inicijativu Župnijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije u Požegi je po prvi puta je u prostorijama Glazbene škole obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca.

Teodora Raguž, predsjednice Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije i tajnica nacionalnog vijeća učenika RH.

– Ovaj dan po prvi puta obilježavamo u Požegi. U ostalim gradovima već postoji ta praksa, mi smo krenuli s tim na inicijativu Župnijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije. Želimo obilježiti taj dan na jedan dostojan način uz naše kolege učenike te profesore i ostale uzvanike. Prvi dio programa zamišljen je za debatu, a potom će uslijediti  dva koncerta učenika Glazbene škole te nastup dramske sekcije – rekla je Teodora Raguž, predsjednice Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije koja je ujedno i tajnica nacionalnog vijeća učenika na razini RH.

U prostoru Glazbene škole postavljena je i prigodna izložba fotografija učenika svih srednjih škola.  Cilj obilježavanja Dana srednjoškolaca je ukazati na činjenicu da su srednjoškolci pasivni, a ne aktivni dio današnjeg društva.

-Jednog dana bit ćemo akademski građani i od prvih temelja trebali bi imati zdrave stavove, a ne da se 25 godina nađemo bačeni u društvu u kojem se ne možemo snaći jer nismo prije pripremljeni – dodala je Teodora.

Povodom obilježavanja Dana srednjoškolaca svi ravnatelji srednjih škola pustili su po tri učenika po razredu i smjeni u srednjim školama, što je ukupno oko 60 učenika sa svake škole koji su došli u pratnji profesora i pedagoga.

Više iz kategorije