Srednjoškolci nisu dovoljno aktivni u današnjem društvu

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na inicijativu Župnijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije u Požegi je po prvi puta je u prostorijama Glazbene škole obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca.

Teodora Raguž, predsjednice Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije i tajnica nacionalnog vijeća učenika RH.

– Ovaj dan po prvi puta obilježavamo u Požegi. U ostalim gradovima već postoji ta praksa, mi smo krenuli s tim na inicijativu Župnijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije. Želimo obilježiti taj dan na jedan dostojan način uz naše kolege učenike te profesore i ostale uzvanike. Prvi dio programa zamišljen je za debatu, a potom će uslijediti  dva koncerta učenika Glazbene škole te nastup dramske sekcije – rekla je Teodora Raguž, predsjednice Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije koja je ujedno i tajnica nacionalnog vijeća učenika na razini RH.

U prostoru Glazbene škole postavljena je i prigodna izložba fotografija učenika svih srednjih škola.  Cilj obilježavanja Dana srednjoškolaca je ukazati na činjenicu da su srednjoškolci pasivni, a ne aktivni dio današnjeg društva.

-Jednog dana bit ćemo akademski građani i od prvih temelja trebali bi imati zdrave stavove, a ne da se 25 godina nađemo bačeni u društvu u kojem se ne možemo snaći jer nismo prije pripremljeni – dodala je Teodora.

Povodom obilježavanja Dana srednjoškolaca svi ravnatelji srednjih škola pustili su po tri učenika po razredu i smjeni u srednjim školama, što je ukupno oko 60 učenika sa svake škole koji su došli u pratnji profesora i pedagoga.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot