Središnjim euharistijskim slavljem Požeška biskupija proslavila svog zaštitnika sv. Lovru: „Siguran sam da je svaki pojedini od vas ponio na ovo slavlje svoje vjerničko srce koje prepoznaje Božje djelo u sv. Lovri i srce da to Božje djelo ne bude daleko od nas“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Požeška biskupija svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup proslavila je blagdan sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa. Uz predvoditelja misnog slavlja u koncelebraciji je bilo 40-ak svećenika, članova Stolnog kaptola, na čelu s prepoštom preč. Ivicom Žuljevićem, generalni vikar msgr. Josip Krpeljević, svećenici središnjih biskupijskih ustanova, Katedralnog i drugih arhiđakonata s područja Požeške biskupije.

Uz brojne vjernike na misnom slavlju bili su nazočni, požeški gradonačelnik i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Caritasovi volonteri iz cijele Biskupije, kao i stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Na početku misnog slavlja sve nazočne je pozdravio i svima dobrodošlicu poželio biskup msgr.dr. Antun Škvorčević uz čestitke povodom svetkovine sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa.

-Siguran sam da je svaki pojedini od vas ponio na ovo slavlje svoje vjerničko srce koje prepoznaje Božje djelo u sv. Lovri i srce da to Božje djelo ne bude daleko od nas – rekao je između ostalog na početku misnog slavlja biskup Škvorčević.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodila je procesija u kojoj su uz biskupa bili svećenici, bogoslovi, sjemeništarci i oni vjernici koji su bili obučeni u narodne nošnje.

Nakon euharistijskog slavlja biti će otvorenje i blagoslov nove zgrade sjedišta Caritasa Požeške biskupije u Požegi (Cirakijeva 12) i prigodni program u sklopu kojeg će biti otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2020./2021.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »