Srce vuče rodnom kraju

Autor: D.K.

POŽEGA– Da ni vremenski uvjeti ne mogu spriječiti onoga tko želi posjetiti svoj zavičaj govori nam i ova kratka priča.

Jedna obitelj, iz našeg kraja, koja želi biti anonimna, ali ih slike neće baš skriti, koristi svako moguće slobodno vrijeme kako bi došla iz Njemačke u svoj grad Požegu. Želi provesti svaki slobodan trenutak u svom rodnom gradu, svojoj Slavoniji i svome mjestu iz kojeg su otišli trbuhom za kruhom. Svoj boravak i druženje posvećuju svojoj rodbini i prijateljima. Iz razgovora doznajemo da cijela obitelj u Njemačkoj svakodnevno naporno radi od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. Nije im lako u tuđini, ali uvijek im je na umu naša Slavonija za kojom žude i u koju se vraćaju kad god im se za to učini zgoda i prigoda. I ove vremenske ne prilike koje su ovih dana zahvatile zapadnu Europu nisu utjecale na dolazak unatoč nepogodama na cestama kojima su morali proći da bi stigli na željeno odredište. Ističu da su imali saznanja da bi moglo biti problema na cestama ali “srce vuče rodnom kraju i svome zavičaju”. Prilikom putovanja bili su prinuđeni čekati i biti strpljivi zbog vremenskih nepogoda. Ipak, na tradicionalni su se način snašli, malo opustili i prikupili energije za daljnji nastavak putovanja uz ukusno jelo koje se veže uz naše krajeve, pečena jaja i pečena slanina. 

Možemo im poželjeti ugodan boravak u njihovom i našem gradu, sretan povratak u Njemačku i još sretniji ponovni dolazak u Slavoniju uz želju da ih prati ugodnije i ljepše vrijeme.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot