Spretni traktoristi i ove godine pokazali brzinska umijeća (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

KUTJEVO – Vrijeme je pokušalo pokvariti tradicionalnu manifestaciju u Kutjevu u sklopu “Festivala graševine 2016.” ali nije do kraja uspjelo jer je vožnja i natjecanje traktorista u brzini završeno u idealnim vremenskim uvjetima. Tako je 26 traktorista sa različitim svojim ljubimcima nastupilo u natjecanju i odmjerilo snage želeći biti što brži sa svojim “radnim” ljubimcima” – traktorima koje su “ukrali” sa slavonskih njiva kako bi pred velikim brojem publike pokazali umijeća u brzinskoj spretnosti.

U kategoriji traktora Oltimera pobjednik je Franjo Ašembrener s prolaznim vremenom 00:039:28 dok je među vinogradarskim traktorima bio najbolji Vlade Krauthakera koji je izvezao u vremenu 00:036:63. Među traktorima do 120 ks bio je najbrži Miroslava Bartolovića 00:40:72, a iznad 120 ks Ivan Gomerčić 00:41:79.

Natjecanju traktora prethodila je povorka kočija s konjima predvođena konjanicima u kojoj su se našla i Oldtimer vozila koja iz Nove Gradiške vlasnika dr. Ivana Bagarića koji se svake godine rado odazove sa svojim limenim ljubimcima na ovu manifestaciju.

Sinoćnja manifestacija obilovala je raznovrsnim ponudama pića, prvenstveno vina, domaće tradicionalne hrane i dobre glazbe uz što se bilo lakše nositi s promjenljivim vremenom koje u konačnici nije odvojilo gurmane od štandova na kojima su se nalazile delicije koje su priremali lovci, folkloraši i članovi drugih udruženja.

Manifestacija je nastavljena nastupima tamburaških sastava “Bećaruša” i “Garavuša”, a prije “Teške industrije” nastupio je i Zbor kutjevačkih umirovljenika.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: