Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Spin Valis se predstavio na svjetskoj izložbi EXPO Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Spin Valis se predstavio na svjetskoj izložbi EXPO Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Požega.eu | Spin Valis se predstavio na svjetskoj izložbi EXPO Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Udruga drvne i papirne industrije organizirala je svjetsku premijeru našeg drvnog sektora, zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja na izložbi EXPO DUBAI 2020 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

To je poslovno okupljanje svjetske razine gdje je prezentirana naša drvna industrija i perspektive njezina razvoja, te drvni proizvodi i tvrtke koje ih proizvode. U hrvatskom paviljonu prikazani su prezentacijski filmovi o našoj zemlji, njenim šumama, te brojnim visokovrijednim proizvodima tvrtki iz sektora prerade drva i proizvodnje namještaja što je u novoj, zelenoj paradigmi gospodarskog razvoja RH i EU, od strateške važnosti.

– Hrvatski drvni sektor ima dobre brojke i  stalni rast, o čemu ponajbolje svjedoči 20 posto porasta izvoza, stalan rast zaposlenih i plaća, te ukupnih prihoda. Sektor ima snažan potencijal razvoja i ulaganja. Ostvaruje ukupne prihode oko 1,8 milijardi eura, izvoz je preko 1,05 milijardi eura i jedini sektor koji tim plasmanom ostvaruje suficit u iznosu od 367 milijuna eura, čineći više od 7 posto našeg robnog izvoza – istaknuto je na ovoj izložbi.

Domaći drvoprerađivači su tamo pokazali da mogu parirati konkurentima iz razvijenijih i većih zemalja. Znanje, tradicija i kvaliteta proizvoda prevladavali su i tijekom njihovog predstavljanja tako da su otvorena vrata niza tržišta na kojima hrvatski proizvodi dosad nisu bili zastupljeni u većem postotku, a potencijalni dobavljači iz cijelog svijeta s velikim zanimanjem su pratili ovaj nastup. Raduje da je drvno-prerađivački sektor proteklih godina, koje su bile po mnogočemu izazovne, uspio dodatno iskoračiti i unaprijediti svoje poslovanje te čini jedan od stupova razvoja ekonomije s gotovo 7 posto u ukupnom izvozu roba.

Hrvatski poduzetnici su u Dubaiju pokazali da zemlja nije samo prestižna turistička destinacija, nego i mjesto gdje se proizvode kvalitetni finalni proizvodi od drva, pritom posebno naglašavajući svjetski priznatu vrijednost i kvalitetu slavonskog hrasta. Očekuje se da nastup u Dubaiju proširi izvoz naših drvnih proizvoda prvenstveno na azijska tržišta. Na ovoj izložbi je nastupilo 18 najuspješniji tvrtki hrvatskog drvoprerađivačkog sektora. To su najveće tvrtke koje se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja.

Među ostalima predstavljen je i renomirani hrvatski proizvođač namještaja – tvrtka Spin Valis iz Požege, koja je u razvoju vlastitog branda. To da Hrvatska ima snažnu proizvodnju masivnih drvenih ljepljenih ploča dokuzuju brandovi koji imaju tvornice koje se primarno bave proizvodnjom namještaja ili parketa, kao što su Florijan, Ciprijanović, Mundus Viridis, Spin Valis, Ravna i druge.

Hvalevrijedno je da su se drvoprerađivači organizirali, te u okolnostima pandemije i otkazanih tradicionalnih sajmova, iskoristili priliku pokazati se na svjetskoj izložbi gdje se nalaze paviljoni i poslovni ljudi iz 190 zemalja svijeta.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.