Socijalni radnici iz Požeštine dali podršku kolegama iz Zadra

Povodom nemilih događaja nastalih proteklog tjedna u Centru za socijalnu skrb Zadar, na inicijativu Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske danas se u svim Centrima za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj održavaju skupovi podrške zaposlenicima u Zadru. Podrška je pružena i ispred Centra za socijalnu skrb Požega.

-Cilj okupljanja nije samo podrška zaposlenicima CZSS Zadar, nego i ukazivanje na stanje u socijalnoj skrbi u RH – rekao je Krešo Posedi sindikalni povjerenik dodajući kako se sustav u socijalnoj skrbi već cijelo desetljeće zapostavljan, u kojemu su zaposlenici podkapacitirani u smislu osnovnih materjalno-tehnički sredstava i kadrovski resursa, a prekapacitirani u smislu broja korisnika koji koriste usluge socijalne skrbi nužno vapi za promjenama kako bih se osigurale kvalitetne usluge svim korisnicima.

-Tragično je da se morao dogoditi jedan nemili događaj da bih oči javnosti bile uprte u probleme sustava socijalne skrbi na koje njeni zaposlenici vec godinama upozoravaju – zaključio je Krešo Posedi.

Foto: D. Mirković

0 Comment