Smolčić bi Ronkove riječi „Nef i Smole“ zamijenio sa „Zec i Zdrava“

Autor: DK

POŽEGA – Tiskovna konferencija, pa opet tiskovna i još jedna tiskovna. Tako može biti u nedogled. Nakon jučerašnje tiskovne koju su održali čelnici požeškog i požeško-slavonskog SDP-a, prim.dr.sc. Marijan Cesarik i Zdravko Ronko na dio iznesenog priopćenjem je reagirao požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a nije trebalo dugo čekati reakciju i predsjednika požeškog Gradskog vijeća Nine Smolčića koji je također u svom stilu reagirao na prozivke, prvenstveno Zdravka Ronka.

Smolčić je tiskovnu počeo istakvaši kako bi se Ronkom trebala pozabaviti djeca iz vrtića te kako ne bi bilo korektno da se ne osvrne na istupe zadnjih ostatka ostataka požeškog SDP-a koji je postao svrha postojanja samo jednog čovjeka i koji je cijeli požeški i županijski SDP podredio samo sebi.

-Ne tako davno Zdravko Ronko je otvoreno prijetio u javnosti kako će se nakon izborne pobjede pozabaviti „djecom iz vrtića“. Prošlo je otad i nekoliko, za njega izgubljenih izbora, a Zdravko Ronko je zaboravio na dato obećanje. No, djeca su ostala željna zabave te odlučila da se oni sada poigraju s čika Zdravkom. Shvatili su, naime, kako se iza maske krije osoba lažnog morala koja bi najmanje smjela govoriti o poštenju i visokim moralnim vrijednostima – rekao je Smolčić.

Nadalje je Smolčić istakao kako je Ronko imenovao samog sebe u Skupštinu Tekije radi prisvajanja tuđeg novca te kako se iza krinke moralnog dobročinitelja krije osoba koja je čak tri puta uhvaćena u sukobu interesa i to svaki put zbog halapljivosti prema novcu.

-Ako bih birao koja mu je glupost veća, ne znam koju bih istaknuo, ali vlastito imenovanje za predsjednika Skupštine Tekije pa onda i vlastita odluka da si isplaćuje naknadu što mu je omogućilo protuzakonito prisvajanje 60.000 kn orginalna je, ali je prozirna pa je uhvaćen s prstima u pekmezu – dodao je Smolčić

Nije izostala prozivka na račun Ronka i njegovu vezu sa Vladom Zecom od kojeg je, odnosno tada vlasnika tvrtke Kamen Ingrada, od koje je kupio dva stana površine stotinjak kvadrata i vrijednosti 75.000 €.

-No, kad smo kod stanova, pozivam Ronka da javno pokaže dokaze o otplatama anuiteta upravo za te stanove Kamen Ingrada. To bi bio samo mali znak zahvalnosti prema koalicijskom partneru koji ga je obilato darivao, a suradnja se plaćala gradskim novcem – rekao je Nino Smolčić naglašavajući kako Zdravko Ronko i njegovi jataci, kojih je kako se čuje sve manje u Požegi Smolčića već godinama prozivaju za svašta, a ne mogu mu pronaći ni odvezane vezice za patike.

-Što se tiče zapošljavanja, pa neka javno kaže kako je zapošljavao članove svoje obitelji po partijskom ključu, a neki su dobivali posao predsjednika ne na osnovi rezultata, nego na ostavljenom dojmu i kako u njegovo vrijeme niti čistačica nije mogla dobiti posao ako to on nije odobrio. Riječ je o desecima, možda i stotinama Požežana koji su uz svoj čemer i jad što su morali moliti za posao i pokloniti se u uredu Zdravka Ronka, bili obvezni i potpisati pristupnicu za SDP – dodao je Smolčić  rekao kao bi on Ronkove riječi „Nef i Smole“ zamijenio sa „Zec i Zdrava“.

-Ja  nikada nisam potpisao niti jednu mjenicu, a kamoli 48 Vedranu Neferoviću, koliko je Zdravko Ronko potpisao predsjedniku uprave Kamen Ingrada Vladi Zecu i tako su zajednički “strajbali” 11 milijuna kuna gradskog novca koje Grad još uvijek dio potražuje iz stečajne mase Kamen ingrada. Sjećam se njegovih laži i obmana o velebnoj gradskoj tržnici za koju je još u ožujku 2013. govorio kako njezina izgradnja tog proljeća sigurno kreće da bi već u rujnu iste godine hvalio Boga što od izgradnje nema ništa. Lagao je kako će švicarskim novcem izgraditi braniteljske stanove u Vranduku i tako laže i laže požeškoj javnosti već godinama.

-Lažira i svoju biografiju vješto brušenu od laktaške diplome. Podsjećam i na prodaju zgrade Porezne uprave i višegodišnje obmanjivanja javnosti iz koje u sudskom postupku Grad izašao poražen, a Ronko o tom šuti. Ovo je nažalost samo vrh ledene sante koju nazivam Zdravko Ronko jer, kako sam na početku rekao, došlo je vrijeme da se djeca iz vrtića njime zabave. Na prošlim lokalnim izborima Zdravku Ronku su fotelju gradonačelnika izmakla upravo ta „djeca iz vrtića“. Ako smo to mogli mi prije tri i pol godine, što onda reći o najavi njegove nove kandidature za požeškog gradonačelnika, ovaj put neće trebati niti vrtić, bit će dovoljne i jaslice – dodaje Smolčić zaključujući da je daljnje upropaštavanje požeškog SDP-a direkto vezano za Zdravka Ronka koji svojom ambicijom o nezamjenjivosti ne da nikome pred sebe i time direktno pomaže HDZ-u, a SDP-a u Požegi i Požeko-slavonskoj županiji nema više niti u tragovima za što je direktan krivac upravo Zdravko Ronko.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: