Smolčić nije govorio istinu oko braniteljskih stanova i Ronko s time nema ništa!?

Autor: DK

POŽEGA – Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Požege, njen predsjednik umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, osvrnuo se na napade Nine Smolčića, aktualnog predsjednika požeškog Gradskog vijeća, na bivšeg gradonačelnika i zastupnika u Hrvatskom saboru Zdravka Ronka, prvenstveno zbog izgradnje braniteljskih stanova.

Žalosna su prepucavanja u našem gradu, a u dijelu tih nesuglasica predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić je nekorektno spomenuo i gradnju stanova za branitelje. U to vrijeme kada se to radilo bio sam opunomoćenik središnjice UDVDR, koja je bila inicijator za izgradnju stanova za branitelje. Projekt je krenuo 2006. godine i ne stoji da je to radio Zdravko Ronko. Iza tog projekta stajala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koja je čak i osnovala tvrtku za gradnju. Grad Požega je tada dodijelio darovnim ugovorom zemljište bez naknade na kojemu su se trebali graditi stanovi, tvrtki Stanogradnja UDVDR d.o.o. Zagreb, koju je zastupao general Đuro Dečak. tada su već bile napravljene pripreme i idejni projekti za gradnju stanova. Sve je išlo dobro do 2008. godine kada dolazi do problema jer Općinski sud odbija uknjiženje tog vlasništva budući da nije dozvoljavalo da lokalne samouprave darivaju zemljište. Prema tumačenju suda lokalne samouprave mogu zemljište samo prodavati na javnom natječaju. Kako UDVDR nije postao vlasnik zemljišta nije mogao niti kod banke zaključiti ugovor o kreditiranju stanogradnje i tu je priči kraj – rekao je Krešimir Pavelić za kojeg priča nije bila kraj jer su se tražile daljnje mogućnosti da braniteljske udruge dobiju zemljište na dar, a ne da ga kupuju.

Takav projekt nije zaustavljen samo u Požegi nego i u drugim gradovima iz čega proizlazi da Nino Smolčić nije govorio istinu o svemu tome.

-Samo istine radi napominjem da Zdravko Ronko nema ništa s tim, osim što je imao dobru volju da daruje zemljište i tako potakne gradnju. Meni je žao što se u tim političkim prepucavanjima došlo do Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata. Moram dodati da mi kao branitelji nismo zaboravili rad Nine Smolčića u posljednje četiri godine, pa nam je kao predsjednik Nadzornog odbora Komunalca parking za invalide poskupio 300%, da su grobovi građana i hrvatskih branitelja slabijeg imovnog stanja pokriveni samo daskama i danas, a i zapošljavanja u Komunalcu na koja smo glasno upozoravali, odrađena su bez zapošljavanja po Zakonu o zapošljavanju invalida Domovinskog rata, djece poginulih hrvatskih branitelja. Prava po zakonu o braniteljima nismo mogli ostvariti, jer on tamo sjedi kao predsjednik Nadzornog odbora, od kojega smo očekivali da će stati iza provođenja prava – zaključio je Pavelić dodajući da je u vrijeme Zdravka Ronka ta suradnja bila na korektnoj razini.

Pavelić je dodao i kako je na inicijativu Zdravka Ronka kao zastupnika u Hrvatskom saboru pokrenuta inicijativa za otvaranje Centar za rehabilitaciju branitelja u Lipiku koje se otvorenje ovih dana očekuje.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: