Smjena zamjenika sanacijskog upravitelja za pakračku bolnicu Krunoslava Kelemena!?

Autor: DK

POŽEGA / PAKRAC – Razlog smjene “po hitnom postupku” zamjenika sanacijskog upravitelja požeške bolnice Krunoslav Kelemena koji je bio zadužen za rad i funkcioniranje pakračke bolnice i koji je jedno vrijeme bio i ravnatelj te bolničke ustanove još se uvijek nagađa. Razlozi su dobro poznati sanacijskom upravitelju i članovima sanacijskog vijeća koji su jutros donijeli odluku o njegovoj smjeni.

Nedavno, navodno, trovanje dviju medicinskih sestara, za što se još uvijek provode policijski izvidi, i još neki propusti koji su se ovih dana pojavili pojavljuje se i činjenica, kako neslužbeno doznajemo, da je upitno fakultetsko obrazovanje Krunoslava Kelemena odnosno diploma Pravnog fakulteta u Banja Luci. Unatoč traženjima Kelemen nikako da predoči original diplome koja je uvjet da ju mora posjedovati zbog obnašanja sadašnje dužnosti što je trebao imati i prije dok je bio zaposlen u gradu Pakracu.

Krunoslav Kelemen je prije imenovanja na dužnost ravnatelja pakračke bolnice, bio je zaposlen u gradu Pakracu gdje je također radio na radom mjestu za koje je predviđena visoka stručna sprema. Prema tvrdnjama Krunoslava Kelemena diplomu je stekao na pravnom fakultetu u Banja Luci gdje je, prema njegovima navodima diplomirao 1989. godine. U nedavnom razgovoru sa Krunoslavom Kelemenom doznali smo da je u Banja Luci podnio zahtjev za izdavanjem nove diplome jer je izvorni original zagubio te da je i uplatio objavu za poništenje “izvorne diplome”.

Krunoslav Kelemen je bio istaknuti član HDZ-a u Pakracu iz kojeg je istupio podnijevši ostavku krajem prosinca 2013. godine što je bilo očigledno priklanjanje aktualnoj SDP-ovoj vlasti koja ima upravljački dio nad zdravstvenim ustanovama koje su otišle u sanaciju. Prema tvrdnjama dobro upućenih poznavatelja političkih prilika u gradu Pakracu Krunoslav Kelemen je pokušao pronaći mjesto pod suncem kod aktualne SDP-ove vlasti od koje je očekivao zaštitu koju očigledno nije dobio. Kako smo dobili neslužbenu informaciju Krunoslav Kelemen bi uz smjenu od danas mogao biti i suspendiran do okončanja postupka koji se vodi zbog utvrđivanja činjenica oko njegove diplome koji je slučaj, kako također neslužbeno doznajemo, preuzela policija.

Prema informacijama onih koji su bolje upućeni u “mešetarenje” sa diplomama za očekivati je da će još biti razotkrivanja onih koji se nalaze na rukovodećim mjestima određenih institucija sa lažnim diplomama.

Dodano u 13,00, 20.veljače 2015. godine

Odgovor na upit vezano za razrješenje zamjenika sanacijskog upravitelja Krunoslava Kelemena dobili smo od prof.dr. Željka Glavića, sanacijskog upravitelja OŽB Požega.

-Točno je da je zamjenik sanacijskog upravitelja OŽB Požega danas razriješen dužnosti u sklopu nastojanja da se iznađu najbolja rješenja za opstojnost i razvoj bolnice na lokaciji Pakrac. OŽB Požega provjerava sve dokumente u čiju se vjerodostojnost izrazi sumnja, pa tako i diplomu gospodina Kelemena – stoji u odgovoru kojeg smo dobili od prof.dr.sc. Željka Glavića.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: