Smije li Tekija prijetiti ovrhama i tužbama dužnicima gradovima i općinama zbog ogromnog duga ili samo malom čovjeku za nekoliko stotina kuna

Autor: DK

POŽEGA – Dok je tvrtka Tekija poslala možda i stotine opomena običnim građanima zbog manjih iznosa dugovanja za vodne usluge, a neke je zbog takvih iznosa čak i tužila, prema svemu sudeći ne pada joj napamet istu mjeru primijeniti prema nekim pravnim osobama ili bolje reći  jedinicama lokalne samouprave, točnije jednom gradu, koji ima više stotina tisuća kuna dugovanja prema toj tvrtki.

Zar pred zakonom nisu svi dužnici jednaki? Tko može odlučivati prema kome će se što i na koji način poduzeti pogodujući nekome radi nečega.

U redakciju smo primili nekoliko primjera, a jednoj se starijoj osobi prijeti ovrhom i isključenjem iz vodoopskrbe zbog 400 i nešto više kuna dugovanja.

Kakvu poruku tvrtka Tekija šalje i ima li u tome stavljanja običnih građana u neravnopravan položaj prema kojima se odnosi jer mora biti „sve prema zakonu“, a kad se okrenemo na drugu stranu onda se može gledati i kroz prste, pa i ne pokrenuti tužbu za dugovanja od više stotina tisuća kuna. O tome da se takvima uskrate usluge ne treba niti govoriti.

Dok su djelatnici Tekije sve donedavno prema nalogu svojih šefova „šerifski“ ulazili u dvorišta i skidali vodomjere na takvu mjeru nisu pomišljali da ju primjenjuju jednako prema svima, misleći na jedinice lokalne samouprave i tvrtke koje su u njihovom vlasništvu.

Da li je obveza odgovornih u Tekiji primjenjivati zakon i pravila jednako prema svima, o tome je teško bilo što reći posebice ako se nekoliko primjera uzme u obzir koji Tekiji ne idu u prilog i koji su na rubu ne samo prekršajne već i kaznene odgovornosti.

Pozivamo naše čitatelje i građane da nam se s povjerenjem obrate s primjerima i neugodnostima koje su imali s Tekijom, a mi ćemo s druge strane uspjeti doći i do drugih primjera, te sve to objaviti na što će netko morati reagirati, ali za takve  poteze tražiti odgovornost mjerodavnih.

Na navedene okolnosti zatražili smo odgovor od Tekije koji ćemo objaviti po primitku, naravno ako ga dobijemo.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: