Slučaj za policiju: Netko je namjerno probušio vodovodne cijevi prije polaganja u zemlju

Autor: D.K.

Bizarna šala, poruka ili nešto treće motiv je nesvakidašnjem događaju u Bertelovcima, selu u općini Jakšić. Tamo se, naime, europskim novcem mještanima želi osigurati uredna vodoopskrba kako bi im život u njihovom selu bio ugodniji i kvalitetniji. Zahvaljujući suludom činu, zasad nepoznatog počinitelja, na vodu će još morati čekati.

Nakon postavljanja 60 cijevi koja je svaka dugačka 16 metara krenula su ispitivanja kvalitete odrađenog posla. Stručnjaci koji su izašli na teren imali su što vidjeti.

Uočeno je da negdje dolazi do gubitka vode u cjevovodu. Iako se pretpostavljalo da voda curi na spojevima, pretpostavke su bile netočne.

-Pomoću mjernih uređaja utvrdili smo da voda curi na dva mjesta. Otkopali smo zemlju na tom mjestu i imali što i vidjeti. Cijevi, koja je prije polaganja u zemlju stajala izvjesno vrijeme na gradilištu,  najvjerojatnije namjerno, netko probušio. Koliko se može vidjeti radi se o promjeru 4 milimetra -kažu nam.

Mještani Tekića ostaju do daljnjeg bez vodovodne mreže. Cijela dužina od 720 mora se temeljito provjeriti i utvrditi na koliko su još mjesta cijevi eventualno probušene. Počinitelj tog nedjela je i dalje nepoznat, a policija bi trebala zasukati rukave i utvrditi o čemu se točno radi u tom slučaju.

Ostaje nepoznanica hoće li se tim slučajem pozabaviti policija. No znamo da će se najvjerojatnije otkopavati na mjestima gdje se utvrdi da voda curi te na neki način šteta sanirati što je dvostruki odnosno trostruki posao.

Ostaje neobjašnjivi potez onog tko je to napravio, a što će se u konačnici dogoditi za sada je teško predvidjeti.

Vezano uz navedeni slučaj poslali smo upit Policijskoj upravi požeško-slavonskoj koji ćemo odgovor objaviti po primitku istog.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek