„Slavonski dukati“ prije „Aureafesta“ novu pjesmu izveli na „Đakovačkim vezovima“!

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/ĐAKOVO – Vrsni đakovački tamburaši „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, autora njihovih najpopularnijih skladbi, novu pjesmu snimljenu za najpoznatiji tamburaški festival  „Aureafest“ početkom rujna u Požegi izveli su premijerno u svome gradu i to u sklopu folklorne priredbe „Đakovački vezovi“ gdje su imali koncert uz goste Stjepana Jeršeka Štefa i Borisa Ćiru Gašparca. Riječ je o pjesmi „Ofarb’o  sam  jasenova kola“ za koju je glazbu, tekst i aranžman dakako napisao Ivica Grujo Ića, a izvest će je na finalnoj večeri tamburaške glazbe “Zlatne žice Slavonije” 3. rujna na požeškom Trgu sv. Trojstva.

-Ostajemo vjerni tradiciji pa i je i ova pjesma napisana u duhu izvornih šokačkih skladbi sa ovih prostora -kazao nam je primaš ovog peteročlanog sastava i autor Ivica Grujo Ića. Iza njih je 16 godina zajedničkog rada, mnogo uspješnih pjesama koje se rado pjevaju u narodu, ali i 25 albuma!

Posljednji album „Slavonija najmilija“ izašao je pod etiketom „Croatia recordsa“ protekle godine.

Uz nastup na „Aureafestu“, te nekoliko gostovanja izvan granica naše zemlje i nastupa u televizijskim emisijama „Slavonski dukati“ namjeravaju godinu okončati novim albumom. Najavljuju da će to biti Božićne pjesme uz tambure što bez sumnje ima dobru prođu među ljubiteljima tamburaške glazbe ne samo u Slavoniji i Baranji već i na drugim područjima Lijepe naše, kao i u dijaspori.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: