“Slavonijom zbrda-zdola”: Izbor najboljih fotografija prijavljenih na Digitalni festival

Autor: S.P.

POŽEGA – HPD Sokolovac Požega i Udruga “Slavonski planinari” iz Osijeka predstavili su u prostoru Kazališne kavane u Požegi izbor najboljih fotografija prijavljenih na Digitalni festival “Slavonijom zbrda-zdola”. Fotografije su snimljene u razdoblju od tri godine isključivo na prostoru slavonskog gorja. Izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović a može se razgledati još  četiri tjedna od večerašnjeg otvorenja.

Fotografija i planinarstvo nerazdvojni su, naglasio je predsjednik Slavonskih planinara Oto Tosenberger. “Malo je poznat podatak kako su Foto klub Osijek osnovali upravo planinari.Možemo kazati da su među planinarskim redovima osnivači tog foto pokreta, pogotovo u Slavoniji. Kako drugačije zabilježiti taj uvijek prekratak trenutak ljepote kada ste negdje na brdu, na vrhu ili vidite nešto lijepo – nego fotografijom i da se onda kasnije možete podsjetiti gdje ste bili, a isto tako pokazati drugima kako bi ih ponukali da krenu s vama, putem uživanja u prirodi,” pojašnjava Tosenberger. “Fotografije koje su predstavljene u Požegi rezultat su trogodišnjeg okupljanja na natječaju koji se zove “Slavonijom zbrda-zdola”,  teme su različite – od zime, planinarskih domova, cvijeća i bilja do portreta i planinarskih događanja, ali ono što je vrlo važno jest zajednički prostor, slavonsko gorje i na taj način želimo promovirati naš slavonski gorski svijet,”dodao je Tosenberger.

Osim glavne planinarske djelatnosti, organizacije izleta i odlaska na izlete, HPD Sokolovac brine i o društvenim djelatnostima poput izložbi, promocija knjiga i organizacija raznih zabavnih sadrža poput Planinarskog bala, Dočeka nove godine  i sudjelovanja u gradskim manifestacijama te obilježavanja Međunarodnog dana planinara koji ćemo iduće godine obilježiti početkom ožujka četvrti put zaredom. “Mi se trudimo da imamo što više društvenih sadržaja i nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju. Zahvaljujem se “Slavonskim planinarima” i njihovom predsjedniku Tosenbergeru što su nam ponudili i omogućili ovu izložbu u Požegi,” rekao je predsjednik HPD Sokolovac Predrag Livak.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.