Slavili pola stoljeća selidbe iz Kotor Varoša u požeški kraj

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Blizu stotinu rođaka, prijatelja i uzvanika okupilo se na slavlju obitelji Jelušić i Pezerović u Kaptolu, a povod je bilo njihovo doseljavanje iz okoline Kotor Varoša(BiH) u ovaj dio Požeške kotline. Ovih dana, točnije 15. travnja, navršava se pola stoljeća od selidbe Augustina Jelušića(1935.) i supruge mu Ruže(1938.), a sa njima je tada došao i mali dječak Ružin brat Ivo Pezerović, koji je kao dijete ostao bez majke, odrastao je kod Jelušićevih, te su on i njegova supruga Vlasta organizirali ovu feštu.

-Imali smo tamo zemlje, dio naših susjeda se odselio u kaptolački kraj, pa smo to i mi odlučili jer smo se željeli intenzivno baviti poljoprivredom-prisjeća se Augustin koji je poslije praktički cijeli radni vijek proveo na radu u Njemačkoj i Austriji.  Sada su umirovljenici, stekli su u braku šestero djece, koji su se dobro snašli u životu i imaju svoje obitelji i kuće, a djed i baka Augustin i Ruža imaju petnaestero unučadi i jedno praunuče!

– Najteže mi je bilo kad je otišao raditi u inozemstvo, odgajala sam djecu, bili su marljivi i poslušni, a zbog tada slabih prometnih veza suprug je dolazio kući samo tri puta godišnje- prisjeća se Ruža.

Ivo Pezerović se zahvaliio Jelušićima na odgoju i uvjetima koje su mu pružili tijekom njegovog djetinjstva jer je kod njih bio do kraja osnovne škole nakon čega je otišao na daljnje školovanje i svojim životnim putem uključujući i u Hrvatsku vojsku. Uz to se zahvalio  rodbini i prijateljima koji su došli na ovo druženje i obiteljsko slavlje iz svih krajeva hrvatske, a  ne mali doprinos dobrom raspoloženju dali su vrsni požeški  tamburaši Posegana pa je fešta uz obilje domaćih specijaliteta i vinske kapljice potrajala do kasnih noćnih sati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot