Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović, koji se nakratko vraća u svoj kraj

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postiže izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.  

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.



- Torta se sastajala od 12 slojeva u 7 centimetara, objasnio je pobjednik, ali naša je računica pokazala da je to bila jedna poprilično visoka torta od 84 centimetara?! No Ergović je odmah pojasnio: "Cijela torta je u sedam centimetara".

Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.  



Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.  Ovog petka 9. prosinca Ivan je ponovo u svome kraju. Ima zanimljivo predavanje u sklopu požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, točnije u dvorani Matko Peić 2. kat, od 9:30 do 11 sati. Isto otvoreno za javnost i studente.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo