Škoro će zapjevati Kolindi Grabar-Kitarović baš u Požegi pa i onu „Man’ se očenaša“?!

Autor: DK

Kako je poznato Požega će ovogodišnjim „Aurea Festom“ od 29. kolovoza do 1. rujna dostojno obilježiti 50. obljetnicu od prvog požeškog festivala koji se onda zvao „Muzički festival Slavonije“. S obzirom na to da se radi o velikoj obljetnici, ovogodišnji „Aurea Fest“ održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, čiji se dolazak također očekuje i to na najzanimljivijoj večeri tj. retrospektivi uspješnica sa požeških festivala unazad pola stoljeća.

Tih će dana kao dugogodišnji izvođač u Požegi biti i Miroslav Škoro. U subotu na „Zlatnim žicama Slavonije“ on će se Miroslav Škoro pojaviti kao autor, ali ne i kao izvođač. Tako će „Slavonske lole“ izvesti pjesmu „Otac“ za koju je glazbu napisao Škoro, te tekst zajedno sa Josipom Plivelićem. Osječanka Blanka Došen Togonal pjevat će skladbu „Milostinju u ljubavi ne primam“ u kojoj Škoro sudjeluje kao autor teksta zajedno sa Pleterničankom Jasminkom Blašković, a Sanja Hajduković će se predstaviti pjesmom „Veseli se majko jedina“ za koju je stihove napisao Miroslav Škoro!

Stjecajem okolnosti Miroslav Škoro će pjevati baš u nedjelju 1. rujna na retrospektivi pod nazivom „Pjevat će Slavonija“ kada bi u prvom redu gledališta trebala sjediti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao pokroviteljica festivala, no ona je i Škorina protukandidatkinja na predstojećim izborima!

Predviđa se te večeri da on sa Osječankom Miom Dimšić izvede svoju veliku uspješnicu „Tajna najveća“, dok će Miroslav Škoro u spletu sam izvesti svoja tri velika hita kojima se proslavio među ljubiteljima tamburaške glazbe, a to su „Oj oraje, oraje“,  „Otvor ženo kapiju“ sa poznatim stihom „man’ se očenaša“, te „Kuća na kraju sela“. Za dvije od tih pjesama Škoro je inače kompletan autor.

Neovisno o političkim implikacijama ovog nastupa on će bez sumnje biti zanimljiv za brojne posjetitelje na Trgu svetog Trojstva, kao i televizijske gledatelje jer će Hrvatska televizija izravno prenositi tu festivalsku večer

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: