Škoro će zapjevati Kolindi Grabar-Kitarović baš u Požegi pa i onu „Man’ se očenaša“?!

Kako je poznato Požega će ovogodišnjim „Aurea Festom“ od 29. kolovoza do 1. rujna dostojno obilježiti 50. obljetnicu od prvog požeškog festivala koji se onda zvao „Muzički festival Slavonije“. S obzirom na to da se radi o velikoj obljetnici, ovogodišnji „Aurea Fest“ održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, čiji se dolazak također očekuje i to na najzanimljivijoj večeri tj. retrospektivi uspješnica sa požeških festivala unazad pola stoljeća.

Tih će dana kao dugogodišnji izvođač u Požegi biti i Miroslav Škoro. U subotu na „Zlatnim žicama Slavonije“ on će se Miroslav Škoro pojaviti kao autor, ali ne i kao izvođač. Tako će „Slavonske lole“ izvesti pjesmu „Otac“ za koju je glazbu napisao Škoro, te tekst zajedno sa Josipom Plivelićem. Osječanka Blanka Došen Togonal pjevat će skladbu „Milostinju u ljubavi ne primam“ u kojoj Škoro sudjeluje kao autor teksta zajedno sa Pleterničankom Jasminkom Blašković, a Sanja Hajduković će se predstaviti pjesmom „Veseli se majko jedina“ za koju je stihove napisao Miroslav Škoro!

Stjecajem okolnosti Miroslav Škoro će pjevati baš u nedjelju 1. rujna na retrospektivi pod nazivom „Pjevat će Slavonija“ kada bi u prvom redu gledališta trebala sjediti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao pokroviteljica festivala, no ona je i Škorina protukandidatkinja na predstojećim izborima!

Predviđa se te večeri da on sa Osječankom Miom Dimšić izvede svoju veliku uspješnicu „Tajna najveća“, dok će Miroslav Škoro u spletu sam izvesti svoja tri velika hita kojima se proslavio među ljubiteljima tamburaške glazbe, a to su „Oj oraje, oraje“,  „Otvor ženo kapiju“ sa poznatim stihom „man’ se očenaša“, te „Kuća na kraju sela“. Za dvije od tih pjesama Škoro je inače kompletan autor.

Neovisno o političkim implikacijama ovog nastupa on će bez sumnje biti zanimljiv za brojne posjetitelje na Trgu svetog Trojstva, kao i televizijske gledatelje jer će Hrvatska televizija izravno prenositi tu festivalsku večer

0 Comment