Sjećanje na poginule suborce i dane rata uz druženje i nogomet

Autor: Jelenko Topić

_MG_0072POŽEGA – Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije mimohodom kroz grad, polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim braniteljima , te turnirom u malom nogometu uz sudjelovanje 14 momčadi obilježila je 21. godišnjicu osnivanja i djelovanja. Tu su bili i natjecali se dragovoljci iz desetak županija kontinentalne Hrvatske, te brojni gosti među kojima  Tomislav Merćep, predsjednik Udruge dragovoljaca na državnoj razini, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Zdravko Ronko, savjetnik ministra branitelja Vinko Kovačić, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i drugi.

-Bili smo u prvim redovima da ostvarimo višestoljetni san naših predaka, 126 dragovoljaca iz ovog kraja dalo je živote, a danas udruga ima 1064 člana-kazao je u pozdravnoj riječi Stjepan Dražetić, predsjednik Udruge dragovoljaca Požeško-slavonske županije posebno se zahvalivši saborskom zastupniku Zdravku Ronku, koji je jedan od osnivača udruge, te je nesebično stalno davao potporu u radu kroz sve ove godine.Riječi zahvale dragovoljcima za sve što su učinili za domovinu uputio je savjetnik ministra branitelja Vinkom Kovačić koji je istakao da hrabrost,odlučnost i donošenje odluka u kritičnim situacijama koji su krasili dragovoljce u ratu mogu poslužiti kao primjer na koji se način trebamo nositi sa gospodarskim problemima i osigurati bolju budućnost za nove naraštaje.

IMG_6635

Tomislav Merčep, predsjednik UHDDR RH

-Krenuli smo zajedno u rat, imali smo mnogo neprijatelja, ostali smo čisti, pa trebamo prekinuti sadašnje podjele-kazao je predsjednik UHDDR RH Tomislav Merčep.

Turnir je otvorio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Zdravko Ronko zahvalivši se dragovoljcima za doprinos u obrani domovine.

-Dali ste živote, zdravlje i dijelove tijela čime ste pokazali spremnost za obranu domova i stvaranje države, a sada razvijanjem dijaloga svi doprinesimo boljitku domovine-istakao je tom prigodom Zdravko Ronko.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Više iz kategorije