Situacija je toliko ozbiljna da ministar zdravstva Vili Beroš više ne moli i ne apelira već ZAHTJEVA da se poštuju upute Stožera civilne zaštite: „Zbog neodgovornih pojedinaca postoji mogućnost nekontroliranog širenja bolesti“

Autor: D.K.

Još se uvijek ministar zdravstva Vili Beroš „suzdržava“ izreći strože riječi zbog situacije oko korona virusa. Iako je situacija više nego ozbiljna, s epidemiološke strane ona je pod nadzorom kada se uspoređuje s trendovima u okruženju i svijetu.

-Loše je to što pojedinci ne poštuju pravila vezana uz samoizolaciju te neki ne poštuju pravila koje daje Stožer civilne zaštite. U slučaju dok sustav nadzire epidemiju, moguće je upravljati tom situacijom, usmjeravati tokove i utjecati na njene ishode. Dok se ne poštuje, postoji mogućnost nekontroliranog širenja. Više ne molim i ne apeliram već zahtjevam da se poštuju upute Stožera civilne zaštite – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na pridržavanje svih odluka i uputa Stožera civilne zaštite osvrnuo se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je rekao da će hrvatska policija voditi računa o tome kako se propisane mjere i odluke provode.

-Policija će reagirat svaki put kada vide da se nešto ne provodi. Naši će se životi sve više mijenjati i odvijati u zatvorenim prostorima, to je iz prakse zemalja koje su bile na prvoj crti žarišta, to se pokazalo da je nužno. Ljudi ostanite doma, osim onih koji moraju ići na posao. I osim ako ostali građani moraju do dućana ili do bolnice, a potom se vratiti doma. Svi se moraju organizirati da se maksimalno poštuju higijenske mjere. Ne prilazite jedni drugima. Ili dva metra ili će policija to upozoravati – naglasio je ministar Božinović.

Dr. Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” poziva da se svi skupa uozbiljimo, da shvatimo da se to događa nama, da ne gledamo neki film.

-Iz auta sam jutros vidjela građane starije životne dobi kako se okupljaju oko placa. Ako želimo “korona party”, imat ćemo ga. Ali mislim da nitko ne želi da netko stariji završi na respiratoru ili s nekim posljedicama istakla je dr. Alemka Markotić.

Foto: vecernji.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88