Sinu za momačku večer ispekao june teško 395 kilograma (foto)

Autor: Jelenko Topić

GRADAC – Ovih dana se dosta feštalo u pleterničkom kraju posebice u obiteljima Vlade Brekala u Gradcu i Đure Devčića u Sulkovcima čiji potomci imaju svadbeno veselje. Najprije su Devčićevi u Sulkovcima imali djevojačku večer, a Vlado Brekalo, inače zaposlenik d.d. „Kutjeva“ na Ivandvoru, u svome je dvorištu pripremio veliku feštu slaveći momčaku večer prije ženidbe sina.

-Ispekli smo june na ražnju teško 395 kilograma, a prije toga još jedno za potrebe svadbene večere – kaže nam ponosni otac Vlado koji je ugostio na momačkoj večeri više stotina rođaka, prijatelja i poznanika, a na svadbi u dvorani „Honda“ u Jakšiću očekuju oko 400 uzvanika!

Ekipa pečenjara tu je radila nekoliko dana i noći kako bi ispekli june, a namontirali su podignuti zadnji kotač traktora koji je okretao ražanj dok se peklo june! Pokazali su da snalažljivost naših ljudi nema granica.

Inače, Vlado ima još pet braće od kojih je jedan u Australiji pa nije mogao doći na ovo veselje, te pet sestara među kojima je jedna također u toj zemlji. Obitelj Brekalo daleke se 1957. godine u Gradac doselila iz Crnih Lokava pokraj Širokog brijega(BiH), a svi su se dobro snašli, stvorili obitelji i izgradili sebi domove.

Tijekom momačke večeri nastupila je i glazbena skupina pod nazivom Veterani koja je do kasnih sati svirala i pjevala za mnogobrojne goste.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: