ŠIME STRIKOMAN IZLAŽE U POŽEGI: Vodičanin se osjeća Požežaninom i predstavlja fotografije „Terra Croatica“ iz ovog kraja /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

TRI MAPE FOTOGRAFIJA DO SADA SU SNIMLJENE U POŽEGI, KUTJEVU I PLETERNICI

POŽEGA – Hvala vam što promičete Požegu i našu kulturu, lijepo je kad Dalmatinac ulovi objektivom i okom prekrasnu Slavoniju, meni najljepšu na svijetu i naravno, najljepši grad Požegu. Imamo tradiciju i kulturu, ali i ono što ste vi posebno prepoznali – ljude koji su puno uložili u požešku tradiciju i kulturu. Posebno ću se potruditi da postanete i naš počasni građanin, da imate “ključeve grada” jer stvarno na pravi način promičete i puno radite za našu Požegu – istakao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić otvarajući izložbu fotografija poznatog snimatelja Šime Strikomana u predvorju Gradskog kazališta Požega, a u sklopu 26. Hrvatskog festivala jednominutnog filma.

Unazad tridesetak godina Šime Strikoman iz Vodica snimio je i objavio niz fotomonografija zapažene umjetničke razine “Terra Croatica” od kojih su tri vezane uz požeški kraj: Grgurevo u Požegi, Gospa od Suza u Pleternici i kutjevačko vinogorje. Dio tih fotografija ovdje je izloženo. Predsjednik Udruge GFR Film video Požega, koja je organizator izložbe Željko Balog pozdravio je sudionike, a Strikoman je govorio o svome stvaralaštvu i povezanosti sa Požegom.

-U Požegu sam prvi put došao snimati Grgurevo koje me impresioniralo i nadahnulo za brojne kasnije dolaske i projekte. Ovdje sam uvijek dobio potvrdu kao autor, podršku od prijatelja, novinara, javnosti i povjerenje u moj rad, a to je vrlo značajno uvijek kada dođeš u jedan grad. Sada imamo 205 gradova u kojima smo snimili 620 milenijskih fotografija, a kako sam vidio novi znak i turistički brand Požege, bilo bi dobro napraviti i veliki znak od nekih 50-tak metara pa da opet sudjelujem u brandiranju Požege – kazao je Strikoman.

U organizaciji GFR Film – video u Gradskom kazalištu Požega prikazan je igrani film Comic Sans.

Središnji događaj Hrvatskog festivala jednominutnog filma je u petak od 20 sati u Gradskom kazališta kada će se prikazati filmovi odabrani za tu priredbu, te će se proglasiti pobjednici i dodijeliti nagrade.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: