Selu vraćeno selsko: Brojni mještani, gosti i prijatelji proslavili kupovinu Kamenovog stadiona u Velikoj /FOTO/

Autor: DK

VELIKA – Nije trebalo dugo čekati da se proslavi kupovina Kamenovog stadiona u Velikoj. Odmah po kupnji tog objekta i pripadajućih nogometnih terena na jučerašnjoj dražbi u slavonsko-brodskom Trgovačkom sudu općinski načelnik Velike Vlado Boban najavio je proslavu, a gdje drugdje već u njihovim novokupljenim prostorijama na stadionu.

Već smo o tome pisali da dok su mnogi već digli ruke od velebnog sportskog zdanja u Velikoj, stadiona nekoć prvoligaša Kamen-ingrada, 13. dražba po redu ipak je donijela rješenje. Interes za kupnju stadiona, kakvim se svojevremeno mogao podičiti malo koji prvoligaš, iskazali su Općina Velika i tvrtka AG gradnja.

Na dražbi je, na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, kako doznajemo, prihvaćena kao zadnja ponuda općine Velika s iznosom od 2.140.000,00 kuna. Ono o čemu je intenzivno razmišljao načelnik Boban to se i obistinilo. Vrijedno zdanje ostaje u domaćim rukama što je u ovom trenutku i najbolje rješenje, a kako reče načelnik Boban selu je vraćeno selsko.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Ovih sam dana bio pod stresom. U zraku se osjećalo da se ide u taj projekt, kupovinu stadiona. Drago mi je da smo to uspjeli izlicitirati. Za sve to imamo svoja vlastita financijska sredstva. Ono što je najbitnije nećemo se radi toga dodatno nigdje zaduživati. ovdje ćemo preseliti općinske urede, a brzo ćemo i vratiti uloženi novac. Radi ovoga investicije u općini neće trpjeti, idemo dalje sa svim započetim radovima i projektima. Ovdje ćemo preseliti općinsku upravu, ovdje će biti smještene i prostorije udruga, a na terenima će se igrati nogomet. Dogovaramo sa zagrebačkim Sportskim savezom koji ima 56 klubova da oni dođu ovdje na pripreme. Ugostit ćemo njihove čelnike da vide čime sve raspolažemo – rekao je vidno uzbuđen načelnik općine Velika Vlado Boban.

U sadašnjoj zgradi općine, kada se preuredi plan je da u njoj bude hostel za što ima velikih potreba zbog dolaska turista u taj kraj.

-U svim ovom godinama otkako sam načelnik neke su mi se stvari posložile. Prošlu smo godinu odradili bez dugova, štedio sam, skupio sam novac, a danas smo izlicitirali stadion te ćemo ovih ćemo dana sve to uplatiti. U ovih deset godina nisam dizao nikakve kredite, samo smo vraćali one iz prijašnjih vremena. Kredit nećemo niti za ovu investiciju dizati. Ovaj ćemo kompleks prozvati sportskim inkubatorom u sklopu kojeg planiramo od južne tribine napraviti hladnjaču, kod istočne tribine planiramo napraviti komunalni pogon, a još je puno toga u planu – dodao je načelnik Boban koji se zahvalio Općinskom vijeću koji je dopustio da se ide u taj projekt.

Na prigodnu proslavu došli su i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Atmosferu sa proslave u izravnom javljanju prenijela je RTL televizija koja je zadnjih nekoliko dana pratila sve oko dražbe i prodaje Kamenovog stadiona.  

 

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: