Sanja Vukelić povjerenica Vlade RH za općinu Čaglin

Autor: Požega.EU

DSC00052 (Small)ČAGLIN / ZAGREB – Kako se i očekivalo Vlada Rh je na današnjoj sjednici imenovala povjerenicu za općinu Čaglin iz razloga jer ta općina nije donijela proračun za 2015. godinu niti odluku o privremenom financiranju.

U narednima danima, a najduže 90 dana, općinom će upravljati imenovana povjerenica Sanja Vukelić koja već ima iskustva na tim poslovima jer je tu dužnost obnašala i prošle godine u gradu Kutjevu.

Povjerenik Vlade obavlja samo nužne i Zakonom propisane poslove do izbora nove izvršne i zakonodavne vlasti, a za očekivati je da će veoma ubrzo biti raspisani prijevremeni izbori za općinu Čaglin jer ta jedinca lokalne uprave nema nikakvih financijskih poteškoća niti dugovanja. Prema informacijama koje su bile iznošene na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća na računu je više od milijun kuna koja su sredstva bila namijenjena za izgradnju gospodarske zone.

Imenovana povjerenica preuzeti će dužnost po objavljivanju odluke u Narodnim novinama čime prestaje obnašanje dužnosti dosadašnjeg načelnima Ivana Đurine i njegovog zamjenika Željka Garca.

Biti će zanimljivo pratiti političku utrku i borbu za preuzimanjem vlasti u Čaglinu za što iskazuju veliki interes kako veće političke stranke tako i pojedini nezavisni kandidati.

Više iz kategorije