Šampion 39. Kulenijade veteran u proizvodnji te delicije Jure Polić Strinić iz Požege /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Slobodno se može reći da je veteran među kulenarima Jure Polić Strinić iz Požege ovogodišnji šampion na 39. Kulenijadi, koja je kao takva ocjenjivačka manifestacija najdugovječnija u ocjenjivanju kulena u našoj zemlji, koju je organizirala Turistička zajednica grada Požege, a okupila je na ocjenjivanju 52 uzorka s područja pet slavonskih županija, a bilo je natjecatelja i iz sisačko-moslavačke županije.

Najviše priznanje i posebnu novčanu nagradu šampionu je uručio gradonačelnik Požege Darko Puljašić dok je zlatne plakete dobitnicima uručio potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore dr.sc. Dragan Kovačević, i to Milanu Adžiću iz Dervišage, Zvonku Ciganoviću iz Požege, Zvonku Šimunoviću iz Drškovaca, Ivanu Begoviću iz Drškovaca, Aniti Adžić iz Dervišage, Slavku Štefki iz Požege, Marku Spajiću iz Otoka (Vukovarsko-srijemska županija), Ivanu Medveu iz Darde (Osječko-baranjska županija) i Ivi Mihalju iz Našica.

Na ocjenjivanju je bilo 11 dobitnika zlatne plakete, 25 srebrene i 16 brončane.

Srebrne plakete primili su: Zdenko Ondrašek iz Đakova, Marijan Kundakčić iz Sesveta, Marija Medve iz Mecea, Tomislav Hip iz Srednjeg Sela, Dragutin Blažićević iz Brestovca, Karlol Horvat iz Bačkog Petrovca, Jurica Janković iz Vidovaca, Marijan Bek iz Brestovca, Kristina Hip iz Srednjeg Sela, Vjekoslav Krpan iz Požege, Domagoj Marinić iz Feričanaca, Ivan Cinkuš iz Đurđenovca, OPG Rožić Josip iz Gornjih Emovaca, OPG Ergović Nikola iz Ramanovaca, Matej Peradinović iz Valpova, Marija Ribičić iz Grabarja, Teo Pandžić iz Donjih Emovaca, Rita Kesić iz Požege, Damir Cvitković iz Osijeka, Etno kuća Bello iz Pleterenice, OPG Galić iz Pleternice, Dragutin Blažićević iz Brestovca, Mario Buketa iz Slavonskog Broda, Ivan Grozdanović iz Donjeg Lipovca i Josipa Spajić iz Otoka.

Brončane plakete primili su: Stjepan Kruhoberec iz Vinkovaca, Ivan Aračić iz Gradca, Željko Karaula iz Roždanika – Rajiča, Zvonko Miličević iz Požege, Ivan Kesić iz Požege, Željko Turalija iz Veliškovaca, Matko Krpan iz Požege, Damir Budimir iz Požege, Milan Kilba iz Kneževih Vinogarada, Željko Begović iz Drškovaca, Zdravko Klesinger iz Požege, Krčma Zlatni lug iz Donjih Emovaca, Josip Biljanić iz Novog Sela, Josip Ergović iz Ramanovaca, Stjepan Kruhoberec iz Vinkovaca i Stanko Vukoja iz Soljana.

U stručnoj komisiji su bili mr.sc. Mato Matijević iz Požege, Matej Bošnjaković iz Velike i Damir Hruška iz Bjeliševca uz potporu Vjenceslava Hruške.

Tijekom završne svečanosti priredbe nastupili su tamburaši Zlatna dolina.

[FGAL id=258355]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: