Samozatajan ili zaboravan: Prije sedam godina Josip Budimir postao gradonačelnik Kutjeva; bio je najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj

Autor: D.K.

Josip Budimir na današnji je dan prije sedam godina postao gradonačelnik Kutjeva. U utrci za gradonačelničku fotelju pobijedio je dotadašnjeg, izuzetno “jakog” gradonačelnika, SDP-ovca Ivicu Nikolića. U euforičnoj izbornoj noći komentiralo se da je Budimir Nikolića potukao za onoliko glasova koliko ima godina. Naime, tada je Budimir imao 26 godina i bio je najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Zanimljivo je da je Budimir zasigurno jedan od rijetkih koji je vodstvo gradom preuzeo kao student, a većini je bio poznatiji kao talentirani nogometaš kojem su vrata splitskog Hajduka već dobrano bila odškrinuta.

Prvih sedam godina svoga mandata gradonačelnik Budimir ili je zaboravio ili je samozatajan pa je odlučio ne pohvaliti se. Uskoro će u novu utrku za gradonačelnika Kutjeva, danas s diplomom magistra ekonomije u ruci, s jednakom strašću prema nogometu, sa solidnim rezultatima ostvarenim u svome gradu u ovih sedam godina i s nešto modernijom frizurom nego tada.

I dok bi drugi ovako važan datum u osobnoj političkoj karijeri iskoristili ako ništa drugo, onda za dobar uvod u novu predizbornu kampanju, čini se da je u ovih sedam godina Budimir postao i poprilično samouvjereniji te mu se pobjeda na predstojećim izborima čini puno jednostavnijom od one 6. travnja 2014.

Možda i doista jest tako…osim ako se u svibnju 2021. ne pojavi neki novi 26-godišnjak i pobijedi ga “kroz iglene uši”, baš onako kako je on u travnju 2014. godine pobijedio Nikolića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88