Samo jedan HDZ postoji u općini Velika, njegov kandidat za načelnika je Dario Ivković, a podršku mu je pružio ministar Zdravko Marić

Autor: Jelenko Topić

Pred nedjeljni drugi krug lokalnih izbora ministar financija Zdravko Marić posjetio je Veliku, gdje će se  u nedjelju birati načelnik te općine, a Marić je dolaskom dao potporu kandidatu Hrvatske demokratske zajednice Dariju Ivkoviću.

Predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. sc. Željko Glavić, koji je novoizabrani gradonačelnik Požege,  tom je prilikom komentirao špekulacije koje je pred drugi krug izbora plasirala jedna druga opcija u općini Velika tvrdeći građanima da su i oni HDZ!

-Nema dva HDZ-a, ima samo jedan HDZ i samo jedan HDZ-ov kandidat za načelnika općine Velika, a to je Dario Ivković. HDZ je u općini Velika u protekle četiri godine puno napravio, te je iz velikih financijskih problema općinu doveo u situaciju da može mirno i uspješno provoditi projekte, a to će HDZ i nastaviti raditi u sljedećem mandatu kad pobjedi u drugom krugu lokalnih izbora – istakao je dr. Glavić.  Potom je riječi potpore uputio ministar Zdravko Marić. 

-Pokazatelj razvoja ovog kraja i to što stojimo ispred Poduzetničke zone, objekta koji je godinama bio napušten, a sada prenamijenjen u nešto korisno. Siguran sam da će se od ovoga napraviti jedan kvalitetan Poduzetnički inkubator jer su mi kolege rekli da interes postoji, čak i od nekih renomiranih požeških tvrtki, ali i inozemnih. Ovo je odlična stvar ne samo za perspektivu općine Velika, već i za cijelu Požeško-slavonsku županiju. Država tu treba prepoznavati ideje i projekte koje imaju značajan lokalni učinak, te koliko je moguće davati određenu podršku. Općina Velika je proteklih godina ogledni primjer gdje je polučen značajan financijski efekt zbog promjene Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave. Iz perspektive poreza na dohodak, općina je u tri godine gotovo udvostručila iznos prihoda sa 6 na više od 11 milijuna kuna s ciljem da sredstava da budu usmjerena na razvoj infrastrukturne i komunalne projekte, te sve što je najvažnije za građane – naglasio je  ministar Marić. Riječi zahvale uputio je kandidat HDZ-a za načelnika veličke općine Dario Ivković.

-Sretan sam što mogu danas u Velikoj pozdraviti ministra Marića. Moram priznati da nam je prvi krug izbora dao još veći poticaj za pobjedu u drugom krugu i nadam se da će birači to i prepoznati. Zahvalio bih se svima koji su već glasali za nas, ali i pozvao ostale da to učine i u nedjelju u drugom krugu – kazao je Dario Ivković.

Foto: Dorian Pok/slavonski.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88