Sajma Vinokap u Kaptolu neće biti ove godine

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL -Okolnosti su teške zbog sadašnje krizne situacije u gospodarstvu i našem okruženju,  smanjen je interes izlagača pa nemamo ponuditi nešto novo, a nemamo odgovarajuću potporu – istakao je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol o odluci Upravnog odbora Udruge da se ove godine sajamska priredba  Vino-kap neće održati.

Kako je poznato glavni je cilj ove manifestacije, koja se u Kaptolu održavala krajem travnja proteklih desetak godina,  prezentacija domaćih slavonskih proizvoda. Prepoznatljiv slavonski „štih“ za vrijeme trajanja ovog gospodarskog sajma okuplja svake godine mnoge posjetitelje iz čitave slavonske regije, ali i šire, a na njemu su sudjelovali izlagači iz cijele Hrvatske, te susjednih zemalja. Sajam predstavlja ponudu poljoprivredne opreme i mehanizacije, spektar ručnih radova, suvenira te etno i gastro ponudu slavonske regije.

Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol i ove će godine organizirati Županijsko ocjenjivanje vina. Samo ocjenjivanje održat će se u Kaptolu 29. travnja 2014. Ocjenjivat će se sve vrste vina. Uzorci potrebni za ocjenjivanje mogu se dostaviti u zgradu Općine Kaptol od ponedjeljka do petka od 8:00-15:00 sati, a zaključno s 25. travnja.  Budući da je ovo Županijsko ocjenjivanje vina, pravo sudjelovanja na istom imaju samo vinari s područja Požeško-slavonske županije. Kako bi se usporedila  kvaliteta naših i mađarskih vina, Udruga je u svrhu poboljšanja kvalitete osigurala nekoliko vrsta vina iz mađarske županije Šomođ, a koji će također sudjelovali na ovom ocjenjivanju. Vinari Županije Šomođ već su nekoliko puta posjetili kaptolački kraj, a uspostavili su prijateljsku suradnju sa njihovim vinarima.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot