Sajma Vinokap u Kaptolu neće biti ove godine

KAPTOL -Okolnosti su teške zbog sadašnje krizne situacije u gospodarstvu i našem okruženju,  smanjen je interes izlagača pa nemamo ponuditi nešto novo, a nemamo odgovarajuću potporu – istakao je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol o odluci Upravnog odbora Udruge da se ove godine sajamska priredba  Vino-kap neće održati.

Kako je poznato glavni je cilj ove manifestacije, koja se u Kaptolu održavala krajem travnja proteklih desetak godina,  prezentacija domaćih slavonskih proizvoda. Prepoznatljiv slavonski „štih“ za vrijeme trajanja ovog gospodarskog sajma okuplja svake godine mnoge posjetitelje iz čitave slavonske regije, ali i šire, a na njemu su sudjelovali izlagači iz cijele Hrvatske, te susjednih zemalja. Sajam predstavlja ponudu poljoprivredne opreme i mehanizacije, spektar ručnih radova, suvenira te etno i gastro ponudu slavonske regije.

Udruga vinogradara, vinara i voćara Općine Kaptol i ove će godine organizirati Županijsko ocjenjivanje vina. Samo ocjenjivanje održat će se u Kaptolu 29. travnja 2014. Ocjenjivat će se sve vrste vina. Uzorci potrebni za ocjenjivanje mogu se dostaviti u zgradu Općine Kaptol od ponedjeljka do petka od 8:00-15:00 sati, a zaključno s 25. travnja.  Budući da je ovo Županijsko ocjenjivanje vina, pravo sudjelovanja na istom imaju samo vinari s područja Požeško-slavonske županije. Kako bi se usporedila  kvaliteta naših i mađarskih vina, Udruga je u svrhu poboljšanja kvalitete osigurala nekoliko vrsta vina iz mađarske županije Šomođ, a koji će također sudjelovali na ovom ocjenjivanju. Vinari Županije Šomođ već su nekoliko puta posjetili kaptolački kraj, a uspostavili su prijateljsku suradnju sa njihovim vinarima.

0 Comment

Send a Comment