Sadnjom cvijeća uljepšavaju se ulice Kutjeva (FOTO)

Autor: D.K.

KUTJEVO – Preko 1800 komada raznog cvijeća, petonije, alyssuma, gazanije, cinerarie, festuca, crvene trave, santolina, dianthusa, šimšira, lavande, kadifa, bidensa, ageratuma i ruža krasiti će ulice Kutjeva u kojem se malenom gradiću podno Krndije intenzivno radi na proljetnom uljepšavanju vizuelnog izgleda tog mjesta koje je samo po sebi ima svoju ljepotu i posebnosti.

Gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Josipom Budimirom vodi brigu, uz sve poteškoće i ne baš sjajnu financijsku situaciju, da grad bude lijep jer brojni turisti dolaze i posjećuju taj živopisni kraj koji ima bogatu povijest. Kutjevo kao mjesto spominje se u 13. stoljeću uz koje se veže čuveni vinski podrum poznat u cijelom svijetu, a posebice nadaleko poznata vina prije svega Graševina koja je vinska prijestolnica tog kraja.

Sadnja cvijeća koja ovih dana završava ispred gradske kuće, na Trgu graševine i u ulici Republike Hrvatske za svaku je pohvalu, a svoj će onaj pravi sjaj pokazati kad se razigraju boje koje će dočarati svu svoju ljepotu i grad učini ljepšim na ponos svih Kutjevčana i stanovnika koji tamo žive.

Prema riječima gradonačelnika Kutjeva, Josipa Budmira, potreba za uljepšavanjem grada sa cvijećem jako je velika ali prilike ili bolje reći određene ne prilike ne dozvoljavaju neka veće ulaganja.

-Naš je prioritet prvenstveno ulagati u gospodarstvo, širenje gospodarstva, stavljanje naše poslovne zone u punu funkciju i otvaranje radnih mjesta. To je ono prvo i i osnovno ali ukorak s time idemo i radimo ono za što se također ukazuju potrebe poput uljepšavanja našeg grada koje je i prije svega turističko mjesto. Brojni turisti i putnici namjernici dolaze ovdje što nas obvezuje da naš grad bude uređen i dostojan svoga imena. Poznati smo u svijetu, mnogo nas toga krasi iz kojeg razloga moramo i mi krasiti naše mjesto. Duboko sam uvjeren da idu bolja vremena i da ćemo dogodine uz podizanje standarda života na ovim našim prostorima još ljepše urediti ovaj naš grad – rekao je gradonačelnik Budimir koji budnim okom prati sve aktivnosti koje se provode u Kutjevu pa tako i sadnju cvijeća.

Nama ništa drugo ne preostaje nego pratiti sve ono što se radi u Kutjevu i javnost informirati o svakom pomaku. Svaki korak naprijed, i onaj najmanji, u današnjoj teškoj gospodarskoj situaciji veliki je napredak, a da je u Kutjevu tako u prilog idu brojni projekti koji su odrađeni ali i oni koji su u najavi da će biti realizirani u skorijoj budućnosti.

Više iz kategorije