Ruševljani pripremaju Forum demokracije na temu Ostati i opstati u Ruševu i okolici

Autor: DK

-Živimo u sadašnjosti kakva jest, a želimo bolje, više, poštenije, sigurnije i sustavnije uređeno društvo. Želimo biti sretni, veseli, zdravi, humani, optimistični.

Kako to ostvariti? Što sami poduzimamo za ostvarenje istog?Nismo li više kritični nego samokritični?Koliko svojih talenata koji su nam dati zaista koristimo? Što je s optimizmom, novim duhom, idejama?Udaljavamo li se i bježimo od istine ili govorimo samo sebi?Znamo li samo uperiti prst na sve što nas smeta ili se aktivno uključujemo u rješavanje problema?- pitaju se iz udruge „Put, istina i život“ iz Ruševa.

Udruga građana Put, istina i život iz Ruševa želi promjenu nabolje, okrenuti se sebi, onima koji znaju i umiju, hoće i mogu te još jednom dokazati kako i iz naizgled bezizlaznih situacija postoji izlaz.

-Po prvi puta organiziramo Forum demokracije u danas malom i zapuštenom selu Ruševu, koje najbolje svjedoči o  dosljednom provođenju politike koje voda u izumiranje i nestajanje – ističe Ivan Brkanović, koordinator ovog projhekta dodajući da  namjeravaju “doseg” događaja postepeno proširiti na cijelu Hrvatsku, tako da će se svake godine obraditi tema od interesa za hrvatsko društvo u cjelini.

Naziv ovogodišnje teme je: “Ostati i opstati u Ruševu i okolici“. Prikazat će na zornom primjeru što je dno dna, odnosno čemu vodi urušavanje tradicijskih vrijednosti, demografski slom te marginalizacija neatraktivnih područja. Isto se može vidjetiuvelikom dijelu Slavonije. Forum će se održati 17. svibnja 2019. godine u prostorijama Osnovne škole Stjepana Radića u Ruševu. Pokrovitelj događa je Požeško-slavonska županija.

-Cilj nam je okupiti tim ljudi iz znanosti, struke, politike, ljude od iskustva, ideja, autoriteta, kompetencija, založiti se za bolje sutra, za ravnomjerni razvoj, tržišno i socijalno odgovorno ponašanje temeljeno na etičkim principima, a za zajedničko dobro svih nas – kaže nadalje Brkanović  i dodaje da žele kreirati poticajno okruženje te vratiti nadu i optimizam uz sebe kao primjer, a prikazali bi i suradnju Veleučilišta u Požegi s lokalnom zajednicom.

Na Forumu očekuju predstavnike Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i više državnih agencija te lokalne i područne uprave i samouprave. Svatko od njih bi iz svoga djelokruga odgovornosti trebao dati odgovor na pitanje ZAŠTO je važno ostati i opstati u maloj sredini kao što je Ruševo.

Poziv je upućen predstavnicima bankarskog sektora, gospodarskim i poljoprivrednim komorama i drugim gospodarskim subjektima, a posebno se vesele njihovom viđenju mogućih rješenja problema o kojima će Forum raspravljati.

Osobe za kontakti su Andrijana Plavi mob.  099 509 8485 i Ivan Brkanović mob. 098 182 4471.

Komentiraj: