Rušenje autobusne nadstrešnice u Novom Selu vandalski čin!?

Autor: D.K.

NOVO SELO – Prijepori između, prema svemu sudeći daleko manjeg broja, mještana u Novom Selu oko postavljanja autobusnog stajališta i nadstrešnice kulminirali su slobodno se može reći vandalskim činom. Sa subote na nedjelju “netko” je srušio nadstrešnicu koja je završila u jarku. Slučaj je prijavljen policiji doznajemo od predsjednica Mjesnog odbora Silvije Sertić koju smo zatekli u društvu s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem kojemu je predala peticiju sa više od 60 potpisa mještana Novog Sela koji traže i zahtijevaju da nadstrešnica i autobusno stajalište ostanu na mjestu gdje je predviđeno odnosno izgrađeno.

Kome sve ne odgovara da autobusno stajalište i nadstrešnica budu na predviđenom mjestu nismo uspjeli doznati, ali doznajemo da je izgradnja i postavljanje bilo na zemljištu koje je u vlasništvu grada.

-Na sjednici Mjesnog odbora donijeli smo odluku da trebamo postaviti autobusnu nadstrešnicu iz razloga velikog broja djece u našem mjestu koja putuju u školu. Na sastanku smo jednoglasno donijeli odluku između ostalih zahtjeva štos e u selu treba napraviti. Grad je korektno prihvatio naš zahtjev i odradio odnosno postavio autobusnu nadstrešnicu u središtu sela na mjestu gdje se po zakonu i smije postaviti. Tražili smo više rješenja za postavljanje autobusne nadstrešnice ali ova je bila jedina prihvatljiva jer zakon propisuje gdje i na koji način nadstrešnica može biti postavljena. Problem je kod nekih jer je nadstrešnica postavljena na putu koji se nekada koristio koji ima alternativu 20-ak metara koji je asfaltiran tako da se ništa nije zatvorilo. Ostali smo zatečeni kada smo vidjeli da je nadstrešnica srušena. Tko je to napravio ne znamo, slučaj smo prijavili policiji – rekla je Silvija Sertić predsjednica Mjesnog odbora Novo Selo koja se zahvaljuje gradonačelniku Neferoviću što pokušava uložiti u njihovo mjesto.

Prema riječima predjesnice MO većina stanovnika Novog Sela osuđuje takav vandalizam već naprotiv stanovnici koji su s njom razgovarali podržavaju postavljanje nadstrešnice na tom mjestu jer trenutno drugog mjesta nema gdje bi ona mogla biti.

-Od nikoga osobno nisam dobila informaciju niti pritužbu da nekome nadstrešnica smeta osim gospođe koja stanuje uz autobusno stajalište koja je izjavila da njoj smeta nadstrešnica i buka djece – dodaje Silvija Sertić.

Policija je obavila očevid, a prema riječima nekih mještana postoje i svjedoci koji su vidjeli da se nešto događa, odnosno da netko ruši nadstrešnicu.

-Ovdje je sustavna komunikacija s građanima i njihova želja da se što više napravi u njihovom mjestu. osuđujem ovaj vandalizam i sve one koji potiču da se ovakve stvari rješavaju vandalizmom. Ovo je za sada jedina lokacija koja zadovoljava standard i da je zemljište u vlasništvu grada Požege na kojem se može postaviti nadstrešnica. Pričati da smo zaustavili neku prometnicu je smiješno jer se vidi gdje je prava prometnica. Ovaj slučaj je umjetno pumpanje nekih afera koje su potpuno nepotrebne. Uvjeren sam da će se nastaviti veoma dobra suradnja grada Požege i mene kao gradonačelnika sa ovim Mjesnim odborom jer je njihova želja da se puno toga napravi što u svakom slučaju podržavam – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović pitajući se čemu i komu sve to treba.

Peticiju su potpisali većinom roditelji čija djeca idu autobusom u školu i koji žele da ta nadstrešnica ostane ali i drugi građani koji se koriste autobusnim prijevozom.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot