Ruralni turizam ima mogućnosti za jači iskorak /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Turistička zajednica Požeško-slavonske županije i Hrvatska udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”  pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH organizatori su dvodnevnog seminara za obiteljska poljoprivredna i turistička gospodarstva koji se održava u OPG „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima i restoranu „Stari fenjeri“ pokraj Turnića.

-Ova županija ima potencijala, a mi želimo pomoći obiteljskim gospodarstvima na putu razvoja jer se mnogo toga može uključiti u turističku ponudu – istakao je pozdravljajući sudionike skupa požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Predavači na seminari su naši poznati stručnjaci u oblasti ruralnog razvoja, školstva, turizma, financija, sanitarnih propisa i drugom.

-Kroz ovaj seminar želimo nositeljima  turističkih i ugostiteljskih gospodarstava prenijeti određena znanja i vještine kako bi zajedno unaprijedili turističku ponudu županije, te ih potakli na daljnji angažman prema njezinom razvoju. Turistička zajednica PSŽ ostvarila je putem natječaja Hrvatske turističke zajednice dva projekta. Jedan je izrada promotivnih materijala, novih šest letaka u jednoj mapi podijeljenih po područjima gdje su osnovane lokalne turističke zajednice Kutjevo, Lipik, Pakrac, Požega, Pleternica i Velika. A drugi projekt je radionica ili edukacija koju  ovdje ostvarujemo – kazala  je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZ Požeško-slavonske županije.

Cilj seminara je obrazovanje za turistička seljačka gospodarstva i općenito za ruralni turizam te pomoći ljudima koji se žele baviti ovom djelatnošću da se registriraju i objasniti im kako pravilno poslovati s pravnog i financijskog aspekta te im pomoći oko promocije usluga.

-Krajnji nam je cilj stvaranje kvalitetne turističke destinacije s više objekata. Ruralni turizam nije samo turizam koji se odvija na obiteljskim gospodarstvima jer tu se uključuju i ostali aspekti poput lovnog, ribolovnog, zdravstvenog i kulturnog oblika turizma. U ovoj županiji se u posljednje vrijeme povećava broj registriranih subjekata, bilo OPG-a ili nekih drugih”, pa očekujem dosta iskoraka – istakla je  Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Na konkretnim primjerima sudionici su upoznati  niz zakonskih mjera s naglaskom na poticanje snažnije poljoprivredne proizvodnje, održivog razvoja hrvatskih ruralnih područja i stvaranja ruralno-turističkog proizvoda.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot