Rudinske glave novi su vizualni identitet veleučilišnih vina

Autor: PROMO

Nove etikete koje je požeško Veleučilište izradilo u suradnji s Gradom Požegom i Gradskim muzejom Požega, naći će se na vinima Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba Pinota crnog te posebne etikete za pokusna vina na koje se mogu pisati parametri.

Nakon desetak godina Veleučilište je odlučilo napraviti novi vizualni identitet za plemenitu kapljicu koju njeguje na vinorodnim površinama uz Klijet i spremište vina u Podgorju. Upravo to je bio i prostor u kojem su predstavljene nove vinske etikete nadahnute Benediktinskom opatijom Rudine i kultnim Rudinskim glavama, kamenim konzolama koje su prepoznatljive ne samo u nacionalnim već i svijetskim kulturno-povijesnim krugovima.

“Odlučili smo se za novi vizualni identitet upravo iz razloga jednog novog pravca kojim Veleučilište ide, a to je osnutak Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Uz studij enogastronomije koji se nalazi u postupku akreditacije i za koji upisi kreću već ove jeseni, tako ćemo snažnije povezati turizam, ekonomiju i prehrambenu tehnologiju.” naglasio je prodekan za razvoj doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

Pročelnik poljoprivrednog odjela mr.sc. Josip Mesić pojasnio je kako je osnovna ideja bila snažnu povezanost veleučilišnih vina s prostorom Zlatne doline i postojećim turističkim potencijalima podići na jednu još višu razinu.

“Rudina je lokalitet koji postoji stoljećima, a smatra  se kako su upravo tamo bili i prvi vinogradi na području Požeštine. Uz to, imaju prepoznatljive motive koji se nisu odveć koristili u promidžbene svrhe, a mogu se izvrsno složiti s raznim materijalima i potrebama.  S novom etiketom naći će se prva tri vina, sva su vrhunska a to su Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba Pinota crnog te dvije etikete za pokusna vina na koje se mogu pisati parametri,” rekao je Mesić.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo ovom suradnjom koja povezuje bogatu povijest, sadašnjost, ali i budućnost ovog područja.

“Uvjeren sam kako će ovaj iskorak ¸kvalitetno promovirati našu Požeštinu i prirodne vrijednosti koje imamo, ali i izvrsnost koju kroz rad profesora i studenata predstavlja naše Veleučilište,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

O velikoj kulturološkoj vrijednosti Rudinskih glava i povijesnoj priči lokaliteta s kojeg potiču nazočne na svečanosti u kratkoj prezentaciji upoznala je zamjenica ravnateljice Gradskog muzeja Požega Ivana Domanović.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88