Roditelji poginulih branitelja grada Zagreba u pohodu požeškom kraju, domaćini im ovdašnji roditelji stradalih ratnika /FOTO/

Autor: DK

Udruga roditelja poginulih branitelja Požeško-slavonske županije domaćin je svojim kolegicama i kolegama iz grada Zagreba. U sklopu međusobne suradnje požeške Udruge roditelja sa istoimenom udrugom grada Zagreba 28 roditelja iz glavnog grada boravi dva dana u Požeštini.

Nakon dolaska njihovo izaslanstvo zajedno sa domaćinima, kojima je na čelu predsjednica Kata Ronko, položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima na požeškom Trgu 123. brigade, a zatim su posjetili Spomen sobu domovinskog rata u sklopu Gradskog muzeja. Tom prigodom bojnik u  mirovini Mario Kalan, koji je vrsni poznavatelj ratnih prilika tijekom devedesetih godina u požeškom kraju, govorio im je o tim značajnim događanjima naše novije povijesti.

-Ovaj posjet je dio našeg programa obilaska bojišnica u našoj državi, te suradnje sa drugim srodnim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata – kazala nam je prilikom dolaska u Požegu Irena Škarić, predsjednica Udruge poginulih branitelja grada Zagreba.

Tijekom boravka u ovom kraju roditelji poginulih zagrebačkih branitelja posjetili su Kamensku gdje su se upoznali sa tamošnjim ratnim operacijama, te Bazu na Papuku i Spomen-obilježje poginulim braniteljima blizu tog objekta.

Foto: D. Mirković [FGAL id=257538]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »