Rođendansko slavlje u sjeni razgovora o politici i novim opcijama /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Slaveći svoj 63. rođendan Požežanin Filip  Mamić okupio je kod svoga prijatelja Hrvoja Sontakija Cece u kušaonici Vinarije Sontachi zanimljivo i šaroliko društvo. Tu su bili nekadašnji pripadnici demokršćanskih i pravaških opcija, dio onih koji su bili, ili su još uvijek u vladajućoj stranci, ali i nekih oporbenjaka u jedinicama lokalne samouprave požeškog i kutjevačkog kraja.

Bilo je tu dosta domaćih specijaliteta za koje se pobrinuo Pero Ljubić, ali i dobre vinske kapljice.

Nije to okupljanje i druženje moglo proći bez razgovora o politici i oko politike s tim da su se stalno pratila zbivanja u zagrebačkom hotelu Panorama gdje je poznati pjevač, ali i kutjevački vinar Miroslav Škoro u to isto vrijeme osnivao svoj Domovinski pokret. Nije poznato ima li netko od ovih ljudi ambicije ući u tu treću opciju na hrvatskom političkom nebu.

Recimo na rođendanskom slavlju su bili nekadašnji gradonačelnik Kutjeva Stipo Grgić, zatim kutjevački vinski biskup Ivan Fistrić Fio, dva brata Baketarića iz Pleternice od kojih je Mijo bio u HSS-u i još nekim opcijama, Marko Vidakušić iz Pleternice koji je bio u demokršćanskoj stranci i sada najavljuje aktiviranje u Hrvatskoj demokratskoj stranci prof. Dodiga, te Ivan Peić, nekadašnji SDP-ov dožupan za društvene djelatnosti, zatim pleternički poduzetnik Nedjeljko Bušić, požeški sudac Edo Švigir, nogometni trener Petar Fuček i drugi.

Dolazak je najavio i Zdravko Ronko, nekadašnji zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru, a sada nezavisni, ali je u zadnji trenutak otkazao.

Nije izvjesno što se dogovorilo jer je riječ o neformalnom druženju, no ne bi nas iznenadilo da se nešto iz svega izrodi što će se pokazati u dogledno vrijeme jer se bliže parlamentarni, ali i lokalni izbori.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88