RIBARSKA VEČER U VETOVU: Tisuće ljudi pratilo veliku pobjedu Vatrenih uz riblje delicije i tamburaše /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

PROGLAŠENI ŠAMPIONI OCJENJIVANJA VINA 2018. I TO VINARIJA BRANKA JAKOBOVIĆA I VINA SOLDO

VETOVO – Više tisuća posjetitelja Ribarske večeri na vetovačkom Trgu sv. Vinka proslavilo je veličanstvenu pobjedu hrvatske reprezentacije nad Rusijom, te uživalo u obilju ribljih specijaliteta.

Priredbu je po četvrti puta organiziralo Športsko ribolovno društvo Matiševac, pokrovitelji su bili grad Kutjevo, Požeško-slavonska županija, te županijska i gradska turistička zajednica, a okupila je više tisuća posjetitelja. Potporu organizaciji dale su ovdašnje udruge Veteri castra, DVD i LD Vranovac.

Riblje specijalitete pripremalo je osoblje Ribarske kuće iz Lukača, a to su bili šaran na rašljama i fiš paprikaš, no i jela s roštilja. Tu je bila i dobra ponuda pića kafića Zeus iz Vetova, ali su bili i brojni štandovi s vinima i domaćim proizvodima.

Glazbeni program na pozornici počeli su mladi tamburaši De gotho iz Kutjeva, nastavile izvrsne Žute dunje iz Cernika, a zaključili jedni od najboljih sastava koji njeguju tradicionalnu šokačku pjesmu Zvona iz Đakova. Ti nastupi su oduševili brojne posjetitelje koji su u dobrom raspoloženju zapjevali i zaplesali!
Proglašeni su ovogodišnji šampioni ocjenjivanja vina članova udruge Veteri castra. Kod bijelih vina to je Rajnski rizling vinarije Branka Jakobovića, te kod crnih Vetovo crno Vina Soldo. Plakete im je uručio zamjenik župana Željko Jakopović, a on je uručio i pehare lovcima i streličarima.

Upriličen je i prvi memorijalni turnir „Mato Marinclin“ u lovnom streljaštvu u čast pokojnog lovca. Među pet ekipa pobjednik je Slavonac iz Kutjeva s 81 bodom,a slijede Vranovac sa 72 i veterani Vranovca s 52 boda. Najbolji pojedinci su Krešimir Šebalj s 19 bodova i Ivica Pospišil(oba Slavonac) s 18 bodova, te Ivan Grbić (Vranovac) sa 17.
Na četvrtom streličarskom turniru Veteri castra ekipni pobjednik je Kuna iz Pakraca, a pojedinačni njihov član Damir Marošević.

-Čestitam nagrađenima, ovakva okupljanja su višestruko korisna za naš turizam, a time pokazujemo da zajedno možemo sve postići- poručio je dožupan Jakopović nakon kojega je Božji blagoslov zazvao vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec.

Slavlje Vetovaca i njihovih brojnih gostiju okončano je u kasne noćne sate čime su pokazali oduševljenje igrom vatrenih i organizacijom priredbe.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: