RIBARSKA VEČER U VETOVU: Tisuće ljudi pratilo veliku pobjedu Vatrenih uz riblje delicije i tamburaše /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

PROGLAŠENI ŠAMPIONI OCJENJIVANJA VINA 2018. I TO VINARIJA BRANKA JAKOBOVIĆA I VINA SOLDO

VETOVO – Više tisuća posjetitelja Ribarske večeri na vetovačkom Trgu sv. Vinka proslavilo je veličanstvenu pobjedu hrvatske reprezentacije nad Rusijom, te uživalo u obilju ribljih specijaliteta.

Priredbu je po četvrti puta organiziralo Športsko ribolovno društvo Matiševac, pokrovitelji su bili grad Kutjevo, Požeško-slavonska županija, te županijska i gradska turistička zajednica, a okupila je više tisuća posjetitelja. Potporu organizaciji dale su ovdašnje udruge Veteri castra, DVD i LD Vranovac.

Riblje specijalitete pripremalo je osoblje Ribarske kuće iz Lukača, a to su bili šaran na rašljama i fiš paprikaš, no i jela s roštilja. Tu je bila i dobra ponuda pića kafića Zeus iz Vetova, ali su bili i brojni štandovi s vinima i domaćim proizvodima.

Glazbeni program na pozornici počeli su mladi tamburaši De gotho iz Kutjeva, nastavile izvrsne Žute dunje iz Cernika, a zaključili jedni od najboljih sastava koji njeguju tradicionalnu šokačku pjesmu Zvona iz Đakova. Ti nastupi su oduševili brojne posjetitelje koji su u dobrom raspoloženju zapjevali i zaplesali!
Proglašeni su ovogodišnji šampioni ocjenjivanja vina članova udruge Veteri castra. Kod bijelih vina to je Rajnski rizling vinarije Branka Jakobovića, te kod crnih Vetovo crno Vina Soldo. Plakete im je uručio zamjenik župana Željko Jakopović, a on je uručio i pehare lovcima i streličarima.

Upriličen je i prvi memorijalni turnir „Mato Marinclin“ u lovnom streljaštvu u čast pokojnog lovca. Među pet ekipa pobjednik je Slavonac iz Kutjeva s 81 bodom,a slijede Vranovac sa 72 i veterani Vranovca s 52 boda. Najbolji pojedinci su Krešimir Šebalj s 19 bodova i Ivica Pospišil(oba Slavonac) s 18 bodova, te Ivan Grbić (Vranovac) sa 17.
Na četvrtom streličarskom turniru Veteri castra ekipni pobjednik je Kuna iz Pakraca, a pojedinačni njihov član Damir Marošević.

-Čestitam nagrađenima, ovakva okupljanja su višestruko korisna za naš turizam, a time pokazujemo da zajedno možemo sve postići- poručio je dožupan Jakopović nakon kojega je Božji blagoslov zazvao vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec.

Slavlje Vetovaca i njihovih brojnih gostiju okončano je u kasne noćne sate čime su pokazali oduševljenje igrom vatrenih i organizacijom priredbe.

Foto: D. Krstanović [FAG id=244902]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot