REKORDNA 2019. – U Parku prirode Papuk gotovo 50 posto posjetitelja više nego lani

Autor: Park prirode Papuk

Park prirode Papuk sa stilom je ušao u turističku sezonu 2019. U godini obilježavanja dvadesetog jubileja najavljeno je puno iznenađenja, a ulaganje u  turističku infrastrukturu nadmašilo je sva očekivanja, stoga ćemo prethodnu godinu pamtiti kao rekordnu po broju posjetitelja i najbogatiju turističkom ponudom. Višemilijunske investicije u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ zauvijek su promijenile turističku sliku Parka prirode Papuk, a usuđujemo se reći i Slavonije.

Ulaganja u turističku infrastrukturu odrazila su se na broj posjetitelja ukupnim porastom od 48,66 % u odnosu na 2018. godinu. Gledano u brojkama, Park prirode Papuk posjetilo je 52 486 posjetitelja u 2019. godini, dok je u 2018. prostore Parka posjetilo njih 35 306.

Podsjetimo koji su  konkretni potezi zaslužni za ovakav porast broja posjetitelja.

Makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to je već u prvom tromjesečju rezultiralo porastom broja posjetitelja od 300% u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

Park prirode Papuk postao je bogatiji za 15 električnih i 15 brdskih bicikala kojima je upotpunjena outdoor turistička  ponuda i omogućeno svima koji uživaju u čarima Parka da ga nastave istraživati i na dva kotača.

Osim 30 bicikala, svoje mjesto u vlasništvu Parka našao je i autobus kojim će biti moguće povezivati više njegovih lokacija. Zelene boje i oslikan prepoznatljivim fotografijama i motivima Parka prirode Papuk, predstavlja svojevrsnu putujuću razglednicu Papuka koja će stajati na raspolaganju svim školama, udrugama, agencijama i ostalima koji žele uslugu prijevoza  kako bi doživjeli Park prirode Papuk na najbolji mogući način.

U lipnju je otvoren  Adrenalinski park Duboka koji je postao Papukova top destinacija za 2019. godinu, a dobitnik je i nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji novi projekt u turizmu.

Prvi vikend u srpnju bio je rezerviran za spektakl na nebu iznad Papuka. Balon Geopriče okupio je nekoliko stotina zainteresiranih posjetitelja i svojim prekrasnim prizorima iskupio se za sve mjesece iščekivanja njegove pojave na području Parka prirode Papuk. Nakon više od šest mjeseci, desetaka letova, obaranja rekorda i nastupa na dva međunarodna festivala balona, napokon je stigao u okrilje Park šume Jankovac i tako po prvi puta pozirao na domaćem terenu.

Jesen će ostati upamćena po nagradi Hrvatske turističke zajednice na Danima hrvatskog turizma u Osijeku. Projekt “Geopriče UNESCO geoparka” Parka prirode Papuk osvojio je nagradu u kategoriji održivi turizam.

Sam kraj godine bio je rezerviran za  “Kuću Panonskog mora” otvorenu sredinom prosinca u Velikoj. Riječ je o posjetiteljsko-edukacijskom centru Parka prirode Papuk koji sadržava atrakcije u unutrašnjem i vanjskom prostoru koje će prezentirati prirodne ljepote na inovativan način.  U upravnoj zgradi Javne ustanove Parka prirode Papuk pohranjene su vrijedne zbirke nalaza fosila koji nisu bili na adekvatan način prezentirani za posjetitelje. Stoga su prizemlje  i vanjski prostor preuređeni u „Kuću Panonskog mora“, posjetiteljsko- edukacijski centar koji priča priču Papuka staru 16 milijuna godina.

Osobita ciljna interesna skupina su i djeca i mladi te znanstvenici kojima će prezentacije i izlošci Kuće Panonskog mora služiti kao alat u nastavi i potpora u učenju i izradi seminarskih, maturalnih, diplomskih i znanstvenih radova.

„Možemo reći da su Geopriče ispričale najuspješniju godinu Parka prirode Papuk, a možemo i najaviti još bolju 2020. godinu jer nas tek čeka otvorenje Geo info centra u Voćinu. Nastavljamo hrabro koračati k cilju najposjećenije kontinentalne destinacije i veselimo se novoj turističkoj sezoni i svakom posjetitelju.“ – riječi su Alena Jurenca, ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88