Rekonstrukcija stadiona „Slavonije“ ušla u program rada Požeškog športskog saveza za iduću godinu

Autor: Jelenko Topić

-Obzirom da postoji projekt rekonstrukcije stadiona, te da je ishođena i građevinska dozvola članice Požeško sportskog saveza daju potporu i podršku gradu Požegi da u nekom razumnom roku (2,3 ili 4 godine) odradi rekonstrukciju stadiona kako bi u budućnosti NK „Slavonija“ mogla dobiti i licencu za igranje u 2 HNL. Naime sam objekt je u funkciji od 1954 godine i nažalost kao takav je već u derutnom stanju i ne zadovoljava više uvjete i standardne koje ovaj klub zaslužuje. Obzirom na činjenicu da velikih broj djece trenira na stadion od početnika sve do seniorske ekipe, ovi mladi sportaši zajedno sa strukom u klubu na čelu sa trenerom g. Bognarom, te svi sugrađani zaslužuju stadion primjeren vremenu u kojemu živimo – ističe se u prijedlogu Brune Horvata, predstavnika Hrvatskog planinarskog društva  „Sokolovac“ iz Požege u skupštini Požeškog športskog saveza, upućenog na skupštinu održanu na daljinu. Cilj mu je bio da se obnova i uređenje stadiona uključe u Program rada ovog saveza za iduću godinu što je kako saznajemo prihvaćeno.

Obrazlažući ovaj prijedlog on je ističe cilj djelovanja Požeškog sportskog saveza, a to je razvitak i promocija sporta na području grada Požege što je opći interes svih predstavnika udruga koji čine ovaj savez. U prijedlogu programa rada za 2021.g u poglavlju Športski objekti navedeno je da je grad Požega u zadnjih nekoliko godina uredio kompleks Športsko rekreacijskog centra, te sa svim sadržajima predstavlja ponos grada i športaša. Ujedno je uređen i novi Gradski bazen koji udovoljava potrebama građana te daje mogućnost i bavljenja sportom. Uređena je Gradska kuglana, te ove godine i Gimnastička dvorana Sokol (krov, žbuka, stolarija).

-U idućoj godini se očekuje inicijativa za određivanje lokacije i izgradnje atletske staze što je svakako našem gradu potrebno. Sve aktivnosti grada su hvale vrijedne i doprinose razvoju sporta u našemu gradu – zaključio je u svojoj inicijativi Horvat.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek